İşe yaramadı hocam. Dediğiniz ayarı yaptım ancak hiçbir değişiklik olmadı, %38'lere gelince yine aynı hıza kısıtladı kendini.
Pilinizde veya anakart içerisinde farklı bölgede voltaj sorun olduğunu düşünüyorum. Cihazın garantisi varsa göndermeniz çok daha iyi olacaktır.

Acer bir cihazda bu durumu yaşayan bir arkadaşımız vardı. Sorun pil kaynaklı çıkmıştı.

Pilinizde veya anakart içerisinde farklı bölgede voltaj sorun olduğunu düşünüyorum. Cihazın garantisi varsa göndermeniz çok daha iyi olacaktır.

Acer bir cihazda bu durumu yaşayan bir arkadaşımız vardı. Sorun pil kaynaklı çıkmıştı.

Yakın zamanda zaten temizlik için göndereceğim cihazı. Bu durumu sözlü belirtmem yeterli olur mu bilgisayarı verirken? İşin garibi oyunu kapatınca belirli bir süre sonra düzeliyor bu durum.

Hocam oyun fark etmiyor; CS de de aynı durum, Bannerlord'da da. İki oyunda da ayarlar ultrada falan değil. Orta ayarlardayım.
Ama bu oyunlar pil gücünde çalıştırılmaya uygun değil ki? "Gaming" bile olsa laptoplar pil gücünde GPU'yu verimli kullanamaz ve bunu kısıtlama sebepleri de pillerin ekran kartını kaldıramayacak durumda olmasıdır. Yaşadığınız sorun şimdi daha da netleşti.

Oyun oynamadığınız veya çok hafif oyunlar oynadığınız zaman bu sorunu yaşıyor musunuz? Bunu kontrol etmeliyiz.

Ama bu oyunlar pil gücünde çalıştırılmaya uygun değil ki? "gaming" bile olsa laptoplar pil gücünde GPU'yu verimli kullanamaz ve bunu kısıtlama sebepleri de pillerin ekran kartını kaldıramayacak durumda olmasıdır. Yaşadığınız sorun şimdi daha da netleşti.

Oyun oynamadığınız veya çok hafif oyunlar oynadığınız zaman bu sorunu yaşıyor musunuz? Bunu kontrol etmeliyiz.

Hocam oyun oynamazken mesela tarayıcı üzerinden yayın izlerken herhangi bir sorun olmuyor. LoL oynarken de bu denli bir olaya rastlamadım diye hatırlıyorum. Ancak dediğim gibi oyuna girince şarjda iken hiçbir sorun yok ancak pile geçip belirli bir süre geçirince bu durum başlıyor. Hybrid ve discrete modda durum aynı; kaldı ki hybrid moda geçince daha başka sorunlar ortaya çıkıyor. AMD'li halini almadığım için pişman olma yolunda gidiyor gibiyiz.

Ama bu oyunlar pil gücünde çalıştırılmaya uygun değil ki? "gaming" bile olsa laptoplar pil gücünde GPU'yu verimli kullanamaz ve bunu kısıtlama sebepleri de pillerin ekran kartını kaldıramayacak durumda olmasıdır. Yaşadığınız sorun şimdi daha da netleşti.

Hocam haklısınız ama sanki ilk aldığım zamanlar bu denli olmuyordu gibi ya. Pili olabildiğince optimum seviyesinde tutmak istediğim için sürekli de şarja tak tak çıkar yapmak istemiyorum.

Hocam oyun oynamazken mesela tarayıcı üzerinden yayın izlerken herhangi bir sorun olmuyor.
Maalesef laptopların pil gücünde yapabilecekleri sınırlıdır.

LoL oynarken de bu denli bir olaya rastlamadım diye hatırlıyorum.
Ancak dediğim gibi oyuna girince şarjda iken hiçbir sorun yok ancak pile geçip belirli bir süre geçirince bu durum başlıyor.
Her oyun ağır değil. LoL, kesinlikle CS2'den çok az kaynak kullanan bir oyun.

AMD'li halini almadığım için pişman olma yolunda gidiyor gibiyiz.
AMD işlemcili cihaz alsaydınız da pil gücünde performans sorunu yaşardınız çünkü oynamaya çalıştığınız oyunları piller kaldıramaz. Bu yüzden bunları yaşamanız doğal görünüyor.

Pil gücünde zaten oyun oynamamalısınız. Belki iGPU ile oynamayı deneyebilirsiniz ancak pil için yine ağır gelecektir ve performans iyi olmayacaktır. Belki cihazınızın zaten sorunu yoktur. Keşke konuyu açarken pil gücünde oyun oynamayı denediğinizi belirtseydiniz.

Maalesef laptopların pil gücünde yapabilecekleri sınırlıdır.

Her oyun ağır değil. LoL, kesinlikle CS2'den çok az kaynak kullanan bir oyun.

AMD işlemcili cihaz alsaydınız da pil gücünde performans sorunu yaşardınız çünkü oynamaya çalıştığınız oyunları piller kaldıramaz. Bu yüzden bunları yaşamanız doğal görünüyor.

Pil gücünde zaten oyun oynamamalısınız. Belki iGPU ile oynamayı deneyebilirsiniz ancak pil için yine ağır gelecektir ve performans iyi olmayacaktır. Belki cihazınızın zaten sorunu yoktur. Keşke konuyu açarken pil gücünde oyun oynamayı denediğinizi belirtseydiniz.

Hatam için özür dilerim. Aldığımdan beri özellikle hybrid modda yaşattığı sorunlar ilallah ettirdi bana.

Peki, hybrid modda olan şeyler driver kaynaklı bir durum mu?

İlk yaşadığım sorun; hybrid moddayken GeForce Experience açılmıyordu ve Valorant’ta Alt+Tab yaptığın an ekran kartı sürücüsü çöküyordu. (Uyumluluğu Windows 7’ye çekerek çözmüştüm Experience’a girebilmek için)

Sonra ekran parlama olayı çıktı.

Şimdi de Valorant hiç açılmıyor. Hesaba girince bir ekran geliyor ve orada kalıyor, yanıt vermiyor olup açılmaya çalışıyor ancak olmuyor.

İlk aldığımda pilde oynarken sorun olmadığı için, konuda yazma gereği duymadım pilde oynadığımı.

Ben ekran kartlarını DDU ile kaldırıp güncel sürümlerini kurmanızı tavsiye ediyorum.

Oyunları pil gücüyle değil adaptöre bağlı iken oynamanız gerekir. Pil ile ağır oyun oynayarak pilinize zarar bile verebilirsiniz.

Ben ekran kartlarını DDU ile kaldırıp güncel sürümlerini kurmanızı tavsiye ediyorum.

Oyunları pil gücüyle değil adaptöre bağlı iken oynamanız gerekir. Pil ile ağır oyun oynayarak pilinize zarar bile verebilirsiniz.

HP Support assistant ve Windows Update üzerinden gelen güncelleştirmeleri yapıyorum ve şu an sürücülerim güncel görünüyor. Yine de yapmalı mıyım?

Peki şarjda kullanırken 100 olunca çıkarıp belli bir miktar azalınca tekrar şarja takmak yine mi yanlış bir durum olur? Cahilliğimi af buyurun, sürekli şarjda ve 100'de kullanmanın zararlı olacağını düşünüyorum.