Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TinerciYasin

Başarılı
Arkadaşlar ben 2 tane M.2 SSD kullanıyorum. Building shader derken sistemim donuyor, oyun da donuyor hiçbir şey yapamıyorum. Bu normal mi? İlk başta diskimde sorun var sandım fakat ikisinde de sonuç aynı, normal mi shader yüklerken Windows'un ve oyunun donması?

Sistemim:
  • RTX 4050 140W 6 GB GDDR6.
  • AMD Ryzen 5 7535HS.
  • 16 GB DDR5 4800 MHz CL40 RAM.
  • 512 GB + 256 GB M.2 SSD.
  • Windows 11 24h2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Gayet doğal shader yüklenirken işlemciye yük bindiği için sistemde donmalar ve kasmalar yaşanır. Shader yüklendikten sonra kasma ve donmaların olmaması lazım oluyorsa sorun var demektir.
Çok ağır bir oyun sistem gereksinimleri konusunda. İlk çıktığında sorunlar çoktu. Normal hocam. Sizin sistemde aşırı yüksek FPS vermeyebilir.

Oyun 16 GB sınırına dayanıyor. Sizde de öyle mi? Ayrıca ASUS TUF A15 mi kullanıyorsunuz? Ben genel olarak 70-80 FPS alıyorum.

Aslında hikaye tabanlı oyunlarda 60 FPS bile yeterli bana göre. 4070 Super kullanıyorum, 100 FPS'e sabitliyorum oyunları maksimum.

Çok ağır bir oyun sistem gereksinimleri konusunda. İlk çıktığında sorunlar çoktu. Normal hocam. Sizin sistemde aşırı yüksek FPS vermeyebilir.

Aslında hikaye tabanlı oyunlarda 60 FPS bile yeterli bana göre. 4070 Super kullanıyorum, 100 FPS'e sabitliyorum oyunları maksimum.
Frame Generation kurtarabilir yine bir şekilde bence, ben zaten ultra da oynamıyorum medium da açıyorum hocam.

Faydası olabilir hocam. Zaten Ultra'ya alma çılgınlığını da anlamıyorum insanlardaki. Sistemi gereksiz yormak gibi geliyor bana hep.
Bana da aynen öyle geliyor, benimki laptop zaten, ayar kısmak lazım sonuçta çok çok iyi bir performans almak pek mümkün değil.