Ben hazır satılanlardan almadım, lastik ölçüsüne göre yaptırdım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Ben hazır satılanlardan almadım, lastik ölçüsüne göre yaptırdım.
Nereler yapıyor? Kaça mâl oldu?
- Makaleler
- 1
Bilgim yok hocam, lastikçi veya yedek parçacı esnafa sorun isterseniz.
Bizim burada tamircinin birisine 2 yıl önce yaptırdım, zinciri nalburdan kendim aldım ücreti hatırlamıyorum, ustalık parası verdim, hazır satılandan 200-300 TL aşağı geldi, şu an kaça yaparlar bilmiyorum, alacaksan o plastik paletlilerden alma. Klasik tiplere bakabilirsin, bir de lastiğin önüne yere serip, hareket edip lastiği saran, pratik kilitli modeller var, onlardan alabilirsin, markaları hakkında bilgim yok @Eagles yardımcı olur.
Hamza, kış lastiğin zaten kesin olsun. Yani ben bagajda durması gerektiği taraftarıyım zincirin. Mesela bir alternatifte kar çorabı olabilir. Zincir, biliyorsun, zemin durumuna göre dikkat edilmezse aracın yürüyenine de zarar verme ihtimali var. Çok sert havalarda zincir, ama ortalama durumlarda kış lastiği + kar çorabı da işini görür fazlasıyla. İkisinin birbirlerinin karşısında üstünlükleri var tabii.
- Makaleler
- 1
Hamza, kış lastiğin zaten kesin olsun. Yani ben bagajda durması gerektiği taraftarıyım zincirin. Mesela bir alternatifte kar çorabı olabilir. Zincir, biliyorsun, zemin durumuna göre dikkat edilmezse aracın yürüyenine de zarar verme ihtimali var. Çok sert havalarda zincir, ama ortalama durumlarda kış lastiği + kar çorabı da işini görür fazlasıyla. İkisinin birbirlerinin karşısında üstünlükleri var tabii.
Yaşadığım yerdekiler zincir vb. kullanmıyorlarmış hocam almayayım diyorum.
Yaşadığım yerdekiler zincir vb. kullanmıyorlarmış hocam almayayım diyorum.
O yüzden kar çorabını ekledim mesajıma. Çok gerekirse belki ondan alırsan diye. Zincir zorlu şartlarda lazım olur. Kar çorabı da çoğu zaman fazla fazla iş görüyor. Zincir kadar dayanıklı olmasa bile. Bir de bilemiyoruz, bu sene kış nasıl olacak. Belki yumuşak bir geçiş, belki de çok sert bir kış yaşarız. Oranın halkının yorumları da önemli, dediğin gibi.