Çözüldü LC3 Codec Windows'ta kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba,

Bugün @Simon hocamın önerisi üzerine sony ult wear aldım. Kulaklıktan gayet memnunum, ancak araştırdığımda kulaklığın LC3 Codec desteklediği ve çok düşük gecikme sağladığını gördüm.
Windowsta LC3 Codec aktifleştirmenin bir yolu var mı?

Bluetooth kartı: AMD RZ616 (WİFİ 6E / BT 5.2)

Çözüm

Böyle bir şey için Intel geçmeye gerek yoktur diye düşünüyorum şahsen . Kulaklıkta aptX desteği yok, Qualcomm chipsetli dongle gene işe yarar mı?

Ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ancak sorunu çözdüm:

Bluetooth Tweaker üzerinden yakındaki Bluetooth cihazlarına baktım, 2 tane kulaklık gözüküyordu: birisi LE_ULT_WEAR, diğeri ise düz ULT_WEAR. LE ile başlayanın Bluetooth adresini aklımda tuttum ve Microsoft Store'dan Bluetooth LE Explorer'ı indirdim. Aynı Bluetooth adresine sahip cihaza bluetooth explorer ile bağlandım ve şu an Bluetooth kısmında 'LE ULT WEAR bağlı' yazıyor. Gecikme testi yaptım ve çok bariz bir fark var. Kesinlikle diyebilirim ki, kabloludan farkı yok.

Edit:
Bilgisayarın Bluetooth ayarları kısmında çıkıp bağlandığım zaman latency test sitesinde test ettiğimde ortlamaa 350-450ms arasında değer veriyor.

LE Explorer ile LE Moduna bağlandığım zaman 70-80ms gecikme değeri veriyor.
Bazı yerlerde çalışıyor bazı yerlerde çalışmıyor yazıyor. Bana daha çok nasıl aktifleştirebileceğimiz lazım, her yerde farklı bir şey yazıyor.

Burdan kontrol edersin, ama imzandaki sistemi kullaniyorsan muhtemelen olmayacak, Intel SoC'lu LC3'u destekleyen ciplerin sadece Intel platformu uzerinde calistigini yazmis.

Eger olmazsa yine de BT 5.2 ve uzerini destekleyen Qualcomm chipsetli dongle alman sorunu cozer muhtemelen.

Böyle bir şey için Intel geçmeye gerek yoktur diye düşünüyorum şahsen . Kulaklıkta aptX desteği yok, Qualcomm chipsetli dongle gene işe yarar mı?

Ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ancak sorunu çözdüm:

Bluetooth Tweaker üzerinden yakındaki Bluetooth cihazlarına baktım, 2 tane kulaklık gözüküyordu: birisi LE_ULT_WEAR, diğeri ise düz ULT_WEAR. LE ile başlayanın Bluetooth adresini aklımda tuttum ve Microsoft Store'dan Bluetooth LE Explorer'ı indirdim. Aynı Bluetooth adresine sahip cihaza bluetooth explorer ile bağlandım ve şu an Bluetooth kısmında 'LE ULT WEAR bağlı' yazıyor. Gecikme testi yaptım ve çok bariz bir fark var. Kesinlikle diyebilirim ki, kabloludan farkı yok.

Edit:
Bilgisayarın Bluetooth ayarları kısmında çıkıp bağlandığım zaman latency test sitesinde test ettiğimde ortlamaa 350-450ms arasında değer veriyor.

LE Explorer ile LE Moduna bağlandığım zaman 70-80ms gecikme değeri veriyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…