Hocam cihaz elime ulaştı. Hemen elimdeki birkaç yüksek bass içeren müzikte Deezer uygulaması üzerinde iki modeli yan yana test yaptım. Son seste bas şiddeti konusunda Anker bir tık daha güçlü çıktı, en azından benim kulaklar bu şekilde duydu. Sony ilginç bir şekilde son seste değil de son sesten birkaç tık düşük ses seviyesindeyken daha iyi bas performansı verdi. Deezer üzerinde yüksek bas EQ'suna ayarlı halde test etmiştim. Bilgisayarda LDAC codec test etmek için alternative a2DP driver kurdum. Benim kulaklar sanırım fazla hassas değil. LDAC ile aac arası fark pek hissedemedim.
Bir de bir sorum olacak. aptX ve aptX HD codeclerini nasıl test edebilirim? Bilgisayar üzerinde bu codeclere üstte yazdığım yazılım sayesinde sahibim ancak Deezer'da FLAC olduğu gibi aptX içeren bir müzik platformu bulamadım. aptX müzik nasıl dinleyebilirim? FLAC için bilgisayara FLAC uzantılı müzik dosyaları indirip dinliyordum ancak bunu AptX'de yapamadım. Telefonda yapma imkanım yok iPhone cihaz olduğu için.
Son olarak, telefona indirdiğim Sony sound connect uygulamasında dsee diye bir özellik var. Araştırdığımda müzik kalitesini iyileştiren bir teknoloji diyor, sizce onu kullanmalı mıyım yoksa deaktif mi edeyim? Bu arada Firmware sürümü 4.5.2 görünüyor. Güncelleme yok diyor şu an cihaz için.