Bu sektörde kaliteli ürünler maalesef epey tuzluymuş.

Ne yazık ki evet öyle. İkinci el olarak Sony linkbuds s de öneririm almayı düşünürseniz. 1000xm4'ten daha iyi 1000xm5'ten biraz kötü performans veriyor. Fiyatı da en son uygundu.

Son olarak bu modelde bağlantı problemleri var demeniz içime kuşku yarattı. Ses kalitesi konusunda fazla olumsuz etki yapmasından endişeliyim. Müzik kulağımın olduğunu yaptığım testler sonucu pek sanmıyorum ama codec farklı olacağı için sesin daha iyi olması konusunda fazla bir şey bekliyorum ister istemez.

Hocam bağlantı problemi sürekli olmuyor. Ancak oldu mu tam oluyor kapatıp açmak gerekiyor. Öylelikle düzeliyor. Ses kalitesi olarak da genel olarak daha iyi bir kalitede gibi duruyor. Baslarda biraz geride ama. Yeni bir konu açın beni etiketleyin, bütçenizi de belirtin. Bir bakalım iyi mi yapmışsınız, daha iyi kalitede kulaklık alabilirsiniz diye.

Ne yazık ki evet öyle. İkinci el olarak Sony linkbuds s de öneririm almayı düşünürseniz. 1000xm4'ten daha iyi 1000xm5'ten biraz kötü performans veriyor. Fiyatı da en son uygundu.

Hocam bağlantı problemi sürekli olmuyor. Ancak oldu mu tam oluyor kapatıp açmak gerekiyor. Öylelikle düzeliyor. Ses kalitesi olarak da genel olarak daha iyi bir kalitede gibi duruyor. Baslarda biraz geride ama. Yeni bir konu açın beni etiketleyin, bütçenizi de belirtin. Bir bakalım iyi mi yapmışsınız, daha iyi kalitede kulaklık alabilirsiniz diye.
Hocam cihaz elime ulaştı. Hemen elimdeki birkaç yüksek bass içeren müzikte Deezer uygulaması üzerinde iki modeli yan yana test yaptım. Son seste bas şiddeti konusunda Anker bir tık daha güçlü çıktı, en azından benim kulaklar bu şekilde duydu. Sony ilginç bir şekilde son seste değil de son sesten birkaç tık düşük ses seviyesindeyken daha iyi bas performansı verdi. Deezer üzerinde yüksek bas EQ'suna ayarlı halde test etmiştim. Bilgisayarda LDAC codec test etmek için Alternative A2DP Driver kurdum. Benim kulaklar sanırım fazla hassas değil. LDAC ile AAC arası fark pek hissedemedim.

Bir de bir sorum olacak. aptX ve aptX HD codeclerini nasıl test edebilirim? Bilgisayar üzerinde bu codeclere üstte yazdığım yazılım sayesinde sahibim ancak Deezer'da FLAC olduğu gibi aptX içeren bir müzik platformu bulamadım. aptX müzik nasıl dinleyebilirim? FLAC için bilgisayara flac uzantılı müzik dosyaları indirip dinliyordum ancak bunu aptX'de yapamadım. Telefonda yapma imkanım yok iPhone cihaz olduğu için.

Son olarak, telefona indirdiğim Sony Sound Connect uygulamasında DSEE diye bir özellik var. Araştırdığımda müzik kalitesini iyileştiren bir teknoloji diyor, sizce onu kullanmalı mıyım yoksa deaktif mi edeyim? Bu arada firmware sürümü 4.5.2 görünüyor. Güncelleme yok diyor şu an cihaz için.

Hocam cihaz elime ulaştı. Hemen elimdeki birkaç yüksek bass içeren müzikte Deezer uygulaması üzerinde iki modeli yan yana test yaptım. Son seste bas şiddeti konusunda Anker bir tık daha güçlü çıktı, en azından benim kulaklar bu şekilde duydu. Sony ilginç bir şekilde son seste değil de son sesten birkaç tık düşük ses seviyesindeyken daha iyi bas performansı verdi. Deezer üzerinde yüksek bas EQ'suna ayarlı halde test etmiştim. Bilgisayarda LDAC codec test etmek için alternative a2DP driver kurdum. Benim kulaklar sanırım fazla hassas değil. LDAC ile aac arası fark pek hissedemedim.

Bir de bir sorum olacak. aptX ve aptX HD codeclerini nasıl test edebilirim? Bilgisayar üzerinde bu codeclere üstte yazdığım yazılım sayesinde sahibim ancak Deezer'da FLAC olduğu gibi aptX içeren bir müzik platformu bulamadım. aptX müzik nasıl dinleyebilirim? FLAC için bilgisayara FLAC uzantılı müzik dosyaları indirip dinliyordum ancak bunu AptX'de yapamadım. Telefonda yapma imkanım yok iPhone cihaz olduğu için.

Son olarak, telefona indirdiğim Sony sound connect uygulamasında dsee diye bir özellik var. Araştırdığımda müzik kalitesini iyileştiren bir teknoloji diyor, sizce onu kullanmalı mıyım yoksa deaktif mi edeyim? Bu arada Firmware sürümü 4.5.2 görünüyor. Güncelleme yok diyor şu an cihaz için.

Hocam DSEE iPhone ile kullanırken açmanız iyi olur. DSEE yapay zeka ile AAC'li kodeği LDAC gibi yansıtıyor.

aptX ile FLAC farklı şeyler. FLAC(Free loseless Audio codec), alac(Apple loseless Audio codec)gibi sistemler müziği şifrelemek için kullanılan açık kaynak kodlu sistemlerdir. aptX ise Bluetooth aktarım codecidir. Yani aptX kullanmak için yalnızca uygulama üstünden codeci değiştirmeniz yeterli olur.

Bir de hocam cihazın nasıl bağlandığını öğrenmek için müzik açtığınız sırada uygulama üstünden kontrol edin. O size o anki bağlantıyı gösterir.

Son düzenleme: