League of Legends'da Kernel 41 hatası

kaplumbağaseverim

Becerikli
LoL'de oyuna girdiğimiz ilk saniye bilgisayarım resetleniyor ve olay görüntüleyicisinde kernel 41 hatası alıyorum. LoL'e ticket attım benden VGC yani Vanguard'ı silip indirmemi istediler. Ayrietten internette bulduğum tüm kernel 41 çözümlerini denedim ama işe yaramadı. Sorunun ekran kartım ve Power Supply olduğu söyleniyor.

Kernel 41 hatası sonucu 3060 Ti ve 850 watt Power'im var. AIDA 64 üzerinden test yapmama rağmen herhangi bir hata ya da sorunla karşılaşmadım. Daha fazla sistem gerektiren oyunları da yüksek grafiklerde oynamam rağmen bu sorunu yaşamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay Görüntüleyicisi'nden bakar mısınız çökmeden önce herhangi bir şey var mı? Ayrıca BIOS'u güncelleyin.

Psu kaynaklı donanımsal bir sorun olabilir, yazılımsal bir sorun da olabilir, denetim masası, güç seçenekleri, solda güç düğmesinin yapacaklarını seçin, hızlı başlatma seçeneğini kapatın ardından başlata cmd yazıp ekrana sfc /scannow yazın, tarama bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar dener misiniz?

Ya PSU'ya da ekran kartı sorunu. 850 watt PSU ama marka model ne? Reset genelde ekran kartı kaynaklı ama.

Asusrog STRIX 850W Gold kullanıyorum efendim. Parçalarımla alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sorunu bundan 3 ay önce yaşamıştım 1 2 sefer nadiren ardından başka bir sebeple bilgisayarımı formatlamam gerekti ve tekrar yaşamaya başladım sorunu ama bu sefer çok ısrarcıydı, tekrar tekrar günlerce LoL'e giremedim ardından kendiliğinden düzeldi ve şu an aynı sorun.

Unutmadan bilgisayara takılı kontrolcü varsa çıkarır mısınız?

Bilgisayarda zaten bu sebepten dolayı yaptığım araştırmalarda Fast Boot seçeneğini kapatmıştım, sfc /scannow yapıp bilgisayarı yeniden başlattım. Normalde antrenman modunda denerdim ve orada da birebir aynı sorunu yaşıyordum. Şimdi antrenman modunda sorunsuz girdim, bir de oyunda deneyip geri dönüş sağlayacağım. Çok teşekkürler.

Daha kolay olduğu için ilk olarak başka bir ekran kartıyla denemenizi tavsiye edeceğim. Başka bir ekran kartıyla sorun çözülmezse sorun güç kaynağınızdır. Fakat başka bir ekran kartı ile sorunun muhtemelen çözüleceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocamlar dün gece sorunu sfc/scannow komutu ile çözmüştük sorunusuz birkaç oyun atıp uyumuştum bugün bir oyun daha girdim ve oyunun 12. dakikasında yeniden resetlendi. Bilgisayrım ve aynı komutu tekrar yazıp bilgisayarımı yeniden başlattım ve LoL'e bağlanmayı denedim, henüz oyuna bile giremeden bu sefer direkt düştüm ve yeniden başladı bilgisayrım. Tavsiyelerinizi bekliyorum hata kodlarını fotoğraf oolarak ekliyorum.

Hocam eski ekran kartım olan 2060'ı taktım ve sorun çözüldü sanırım. Yine uzun vadede dönüş yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…