Çözüldü Legion Edge Over Drive nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Turkiye
Lenovo laptop kullanıcısıyım. Vantage uygulamasında bu tarz özellikler var. Over Drive tam olarak ne oluyor, kullanmalı mıyım? Herhangi bir zorlama olur mu bilgisayarım için?

Çözüm
İncelerken gördüm, evet işlevi buymuş. Peki kullanılması gerekir mi? Ekran için hız aşırtması tarzı bir şey mi bu?
Overdrive’ı mı diyorsunuz? Eğer işlevi oysa ekran hız aşırtması değil, o genelde monitörlerde olan ve yenileme hızını artıran bir özellik. Ancak cihazı ısındırdığı için genelde yarım saat süreyle aktif olabiliyor. Benim dediğim tepkime süresini azaltmaya yarıyor. Örneğin 7ms tepki veriyorsa overdrive özelliği 4-5ms’ye indiriyor.
İncelerken gördüm, evet işlevi buymuş. Peki kullanılması gerekir mi? Ekran için hız aşırtması tarzı bir şey mi bu?
Overdrive’ı mı diyorsunuz? Eğer işlevi oysa ekran hız aşırtması değil, o genelde monitörlerde olan ve yenileme hızını artıran bir özellik. Ancak cihazı ısındırdığı için genelde yarım saat süreyle aktif olabiliyor. Benim dediğim tepkime süresini azaltmaya yarıyor. Örneğin 7ms tepki veriyorsa overdrive özelliği 4-5ms’ye indiriyor.

Çözüm
Sanırım anladım. Yani Over Drive sadece ekran tepkime süresini düşürüyor, herhangi bir zorlama olmuyor bilgisayar için. Doğru mudur?

Sanırım anladım. Yani Over Drive sadece ekran tepkime süresini düşürüyor, herhangi bir zorlama olmuyor bilgisayar için. Doğru mudur?
Doğrudur hocam. Tabii eğer benim anladığım over drive o ise Monitörlerdeki over drive mantığı bu çünkü. Herhangi bir zorlama olmaz fakat over drive seviyesini artırmak ghosting yapabilir. Bu yüzden en üst seviye değil de onun bi altını açmanız öneriliyor genelde.

Çok teşekkür ederim hocam. Muhtemelen dediğiniz şey, evet. Tek bir seviye var bende, açık ya da kapalı. Oyun oynarken açık tutarım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…