Makaleler
13
Yer
Çorum
Şu Lego'yu salmak lazım diye düşünüyorum artık. Hiç LEGO almadım çünkü uzun süredir hobiler arasında pahalısının da pahalısı ve hala da zam geliyor. Hani LEGO'nun en büyük avantajı puzzle gibi olması ama aynı zamanda 3D olması. Zira paylaştığın bu tarz basit model için de o açıdan heves etmeye değmez bile. Ben olsam diğer oyuncak hobilerine kayardım. Gerçi onlar da pahalı da 1.000-2.000'e bile daha güzel muamele görebiliyorsun. Örnek veriyorum bu basit araba modelini almak yerine Mini GT alınsa Hot Wheels'ten bile daha mantıklı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu Lego'yu salmak lazım diye düşünüyorum artık. Hiç LEGO almadım çünkü uzun süredir hobiler arasında pahalısının da pahalısı ve hala da zam geliyor. Hani LEGO'nun en büyük avantajı puzzle gibi olması ama aynı zamanda 3D olması. Zira paylaştığın bu tarz basit model için de o açıdan heves etmeye değmez bile. Ben olsam diğer oyuncak hobilerine kayardım. Gerçi onlar da pahalı da 1.000-2.000'e bile daha güzel muamele görebiliyorsun. Örnek veriyorum bu basit araba modelini almak yerine Mini GT alınsa Hot Wheels'ten bile daha mantıklı olabilir.
Selam,

Hiç LEGO almadım diyorsunuz, o hâlde "salmak lazım" yorumunuz da mantıklı değil.

Herkesin tercihleri ve keyif aldığı şeyler farklı olabilir. Mesela örnek verdiğiniz Mini GT veya Hot Wheels da bana keyif vermiyor. Çoğu koleksiyoner alıp kutusunu bile açmadan paketiyle duvara yapıştırıyor ve benim fikrimce berbat görünüyor. LEGO'nun sergilenebilirliği çok daha yüksek. Ayrıca tamamen emek verip kendin inşa ediyorsun.

Parmak kadar arabaya yüzlerce lira veriyorlar, bu da bana mantıksız geliyor mesela ama kimseye kötülemiyorum; çünkü onlar da ondan zevk alıyor.

Konuda paylaştığım set kötü gelebilir. Benim de alacağım bir set değil mesela ancak "City" setleriyle insanlar devasa şehir inşa ediyorlar. Modüler evler var; sokaklar, caddeler kuruyorlar.

Basit bir model, doğru. Ancak City setleri tek başına pek bir anlam taşımıyor, birleştirince ortaya iyi işler çıkıyor.

Bakın mesela örnek, zaman ayarlı URL:

Pahalı ve çok parçalı olanlar güzel de bu linkteki 50 lira edecek şey maksimum. Sırf lisans var diye pahalı.