25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
LEGO'ya yeni başlayacağım, bütçem ve nereden başlayacağıma dair hiçbir fikrim yok. Lego ile neler yapabilirim ve hangi setten başlamalıyım? Küçük DC motorlar ile araba tarzı bir şey yapabilir miyim?

LEGO'ya yeni başlayacağım, bütçem ve nereden başlayacağıma dair hiçbir fikrim yok. Lego ile neler yapabilirim ve hangi setten başlamalıyım? Küçük DC motorlar ile araba tarzı bir şey yapabilir miyim?
Yıllardır LEGO alırım yaparım kenara koyarım. Tek verebileceğim tavsiye eğer ilk defa yapacaksan Technic ile başlama. Daha basit seriler ile başla masela Speed Champions gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal fiyatlar biraz uçuk geliyor bana, o yüzden indirim takip etmek güzel olur. Örnek veriyorum normal fiyatları 1.000 TL civarında olan Speed Champions F1 serisi, indirimlerde 600-700 liraya kadar düşebiliyor.

Technic serisi başlangıç için zor gelir, araç koleksiyonu hedefliyorsan Speed Champions ile başla.

Görsel açıdan Botanicals serisi de çok iyi. Onlara da bak derim.

200-300 liralık LEGO ürünleri çok ufak, bence parasına değmiyor.

Yıllardır LEGO alırım yaparım kenara koyarım. Tek verebileceğim tavsiye eğer ilk defa yapacaksan Technic ile başlama. Daha basit seriler ile başla masela Speed Champions gibi.

Normal fiyatlar biraz uçuk geliyor bana, o yüzden indirim takip etmek güzel olur. Örnek veriyorum normal fiyatları 1.000 TL civarında olan Speed Champions F1 serisi, indirimlerde 600-700 liraya kadar düşebiliyor.

Technic serisi başlangıç için zor gelir, araç koleksiyonu hedefliyorsan Speed Champions ile başla.

Görsel açıdan Botanicals serisi de çok iyi. Onlara da bak derim.

200-300 liralık LEGO ürünleri çok ufak, bence parasına değmiyor.

Çok teşekkürler, Speed Champions F1 serisinden link atabilir misiniz? İlk defa alacağım için kararsız kaldım. Direkt attığınızı satın alacağım.

@25457, SC serisi en mantıklısı olur. F1 modellerinde Mclaren biraz sinir bozabilir, aşırı hassas.
Screenshot_20260101_141822_Photos.webp

Fiyatları artmış bayağı. Aston Martin, Racing Bulls ve Haas alınabilir şu an için.

Mclaren'in 2023 modeli de değerlendirilebilir.

@25457, şu an genel olarak pek bir fiyat avantajı yok. 1.000 TL civarındalar. Şu ikisi 821 TL, şu anlık fena değil fiyat:

Kupon vs. varsa daha ucuza gelir.

Ferrari, Red Bull, Mercedes ve McLaren araçları daha çok tutuluyor bu seride. Onlar da şu anlık 1.000 TL civarında. Onlara da bak istersen ama bana kalırsa indirim beklerim.

''Speed Champions'' olanlara bak.

LEGO Builder uygulamasıyla 3D görüntülü olarak da yapabilirsin bunları. En güzel yanı da o. Replikaları da var farklı markadan ama çok bulaşma, yeterli kalitede değiller. Kitapçıkları rezalet, ne yaptığını anlayamıyorsun. Üstüne eksik parça çıkabiliyor. LEGO'da adamlar fazla fazla koyuyor parçaları. Zaten parça kalitesi de kötü replikalarda, bir kere yanlış takarsan çıkartmaya uğraşır durursun.

Ben Technic ile başladım. Ortalama 10 adet ürün sonrası bıraktım. Bunun bir sonu yok ve parça başı fiyatları aşırı pahalıya gelmeye başladı. Eğer bütçeniz çoksa başlayabilirsiniz. Ama kısıtlı bütçe varsa önermem.

F1 modellerinde Mclaren biraz sinir bozabilir, aşırı hassas.
Bi' ben yaşadım sanmıştım. Bazı parçaları oturturken diğeri yerinden fırlıyor 😄

Bir de çıkartmaları düz yapıştırmak ayrı dert. Hafif yamuk yapsan düzeltmeye kalkınca çıkartma heşleniyor. Keşke çıkartma yapmak yerine direkt bloklara yapılı gelseydi.