Lehimlemeye nasıl başlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wartz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 236
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
İster istemez denk geliyor ucu tam patırsanda tel yerine en kötü limon tozu kulansın bulasık teli önermiyorum.
Bulaşık telini ben de kullanmiyorum, 300 grit zımpara yapsın da demiyorum zaten. Bende dremel var, o iş görüyor. Çok ince zimparayla lehimi öyle temizliyorum. Aslında ikimiz de benzer konuşuyoruz da yanlış anlaşılmış biraz.

Basit 60W kalem tip havyalardan al, başla. Pompa al bir tane de, lehim olarak Soldex iyidir. Zımpara da al, hayvanın ucunu temizlersin.
Tamamdır. Peki neyin üstünde pratik yapabilirim?

Başlangıç için alacağınız malzemeler çok fark etmese de özellikle lehim teline çok dikkat edin. %60 kalay ve %40 kurşun oranına sahip ve 0.75 mm çapındaki lehim telleri işinizi fazlasıyla görecektir. Havya için de bütçeniz elveriyorsa ısı ayarlı bir kalem havya almanız makul olacaktır. Hurda kartlarda pratik yapabileceğiniz gibi internetten satın alabileceğiniz delikli pertinakslar ile de pratik yapabilirsiniz. Size tavsiyem başlangıç için delikli pertinakslar ve devre elemanları alın. Kendi devrelerinizi pertinaks üzerine kurarak lehimleme becerinizi geliştirin. (Örnek olarak flip-flop devresi, vumetre devresi vb. devrelerden başlayabilirsiniz.)

Ayrıca Murat Şen hocanın temel lehimleme ile ilgili yapmış olduğu bu içeriği de izlemenizi muhakkak öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…