Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhabalar,

Çok övüldüğünden dolayı ablamın laptopuna CachyOS kurmaya çalışıyorum. Laptopta Intel işlemci ve dahili grafik kartı bulunuyor. Kurulumda, GRUB menüsünde "Install bilmem ne" seçeneğine tıklıyorum ancak siyah ekran veriyor. Seçeneği düzenleyerek sonuna echo gibi bir komut koymuştum ve onu çıktı veriyordu ancak sistem açılmıyor. Tüm seçenekleri denedim, Ventoy yerine Rufus denedim, farklı USB denedim, UEFI, TPM kapayıp açmayı denedim ancak hiçbir şekilde açılmıyor.
Laptop: Lenovo 81VU.

@Qnix @Reend

Alıntıdaki satırları buraya yazarken yanlışlıkla bu şekilde yazdığınızı ve aynı satırların kullandığınız ISO üzerinde doğru olduğunu varsayıyorum.

Yüksek ihtimal biliyorsunuzdur / farkındasınızdır, fakat ne olur ne olmaz diye söylemek istiyorum: i915.modeset=0 satırını eklemeden önce i915.modeset=1 satırını silmeniz, ya da i915.modeset=0 parametresini eklemek yerine, halihazırdaki i915.modeset=1 parametresindeki 1 kısmını 0 olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Bunun dışında video=LVDS-1:d parametresini eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu parametreyle LVDS-1 portunu deaktif etmiş olursunuz. Bazı kernel sürümlerinde, anakartınızda böyle bir bağlantı noktası bulunmamasına rağmen, videoyu varsayılan olarak bu bağlantı noktasına yönlendirebiliyor. Düşük bir ihtimal versem de bundan dolayı da yaşamış olabilirsiniz sorunu.

initcall_blacklist=simpledrm_platform_driver_init parametresini de deneyin ayrıca.

Alıntıdaki satırları buraya yazarken yanlışlıkla bu şekilde yazdığınızı ve aynı satırların kullandığınız ISO üzerinde doğru olduğunu varsayıyorum.

Yüksek ihtimal biliyorsunuzdur / farkındasınızdır, fakat ne olur ne olmaz diye söylemek istiyorum: i915.modeset=0 satırını eklemeden önce i915.modeset=1 satırını silmeniz, ya da i915.modeset=0 parametresini eklemek yerine, halihazırdaki i915.modeset=1 parametresindeki 1 kısmını 0 olarak değiştirmeniz gerekiyor.
Çok özür diliyorum hocam, Google Lens kullanmıştım atmak için ve yanlış okumuş. Dediğiniz gibi yapıyorum, 1'i 0'a çeviriyorum direkt ancak işe yaramıyor.

Bunun dışında video=LVDS-1:d parametresini eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu parametreyle LVDS-1 portunu deaktif etmiş olursunuz. Bazı kernel sürümlerinde, anakartınızda böyle bir bağlantı noktası bulunmamasına rağmen, videoyu varsayılan olarak bu bağlantı noktasına yönlendirebiliyor. Düşük bir ihtimal versem de bundan dolayı da yaşamış olabilirsiniz sorunu.
Anladım hocam teşekkür ederim, hemen deniyorum.

Maalesef işe yaramadı. Yardımı geçen herkese teşekkür ederim, EOS'a döneceğim sanırsam.

Son düzenleme:
Maalesef işe yaramadı. Yardımı geçen herkese teşekkür ederim, EOS'a döneceğim sanırsam.
Şuan son çare olarak veya daha sonra fikriniz değişirse, denemek isterseniz, şunları da deneyip bir fark yaratıp yaratmadığını paylaşabilirsiniz, size kalmış:

acpi=off iommu=off init_on_alloc=off mitigations=off earlyprintk=efi ignore_loglevel

Son düzenleme:
Hocam bazı cihazlarda SATA Config ayarı gizli olabiliyor (bende gizliydi). CTRL + S gibi kombinasyonlar kullanarak gizli ayarlar açığa çıkabiliyor. Denemekten zarar gelmez bence.
Şuan son çare olarak veya daha sonra fikriniz değişirse, denemek isterseniz, şunları da deneyip bir fark yaratıp yaratmadığını paylaşabilirsiniz, size kalmış:

acpi=off iommu=off init_on_alloc=off mitigations=off earlyprintk=efi ignore_loglevel
Hemen deniyorum hocalarım, teşekkür ederim.

Maalesef ikisi de işe yaramadı, uğraşlarınız için teşekkür ederim :)

Son düzenleme: