Çözüldü Lenovo G24-20 HDR Ayarları Nasıl Yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarthGorsoy

Üstün
Makaleler
19
Yer
TR
Merhaba dostlarım, 1 sene önce almıştım bu monitörü ve HDR'ı deneyip oyuna girdiğimde görüntünün bayağı soluk olduğunu fark ettim. Hiç uğraşmadım, kapattım o gün bugündür hiç de açmadım.

Şimdi bir bakayım dedim de, HDR'ı kalibre etmek için galiba Windows 11 mağazasında uygulamalar varmış. Burada ayarlamalar nasıl olmalı, ayrıca insanlar oyuna girince ayarlar değişiyor tarzı şeyler demiş. Bu ayarları oyun için geçerli hale nasıl getireceğim?

RTX 3070 kullanıyorum, NVIDIA görüntü ayarlarında nasıl ayarlar yapmalıyım? HDR monitör kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar, yukarıda yazdım ama daha açıklayıcı olması için:

HDR'ı ayarlardan açın ve Microsoft Store'a gidip "HDR Calibration" uygulamasını indirin. Uygulamaya girin, orada karşınıza çıkan işareti 3 durumda da görünmeyene kadar ilerletin ve sonrasında kalibrasyonu tamamlayın.

Oyunlarda da renkler gözünüze hoş gelmezse NVIDIA denetim masasından renk ayarlarını kendinize göre ayarlayın. Ayrıca gölgelerin açılması vs. kısaca dinamik aralığın kalitesi HDR standartına bağlı olduğu için ona yapacak bir şey yok.
HDR Benin ASUS monitör HDR10 destekli ama HDR400 bile değil o yüzden işe yaramaz diye düşünüyordum. Fakat HDR'yi açtığımda çok ciddi fark oldu. HDR'yi destekleyen oyunlarda mutlaka kullanın. Kalibre ile çok ilgili olduğunu zannetmiyorum birkaç oyunda HDR'nin çok ciddi net fark yarattığını biliyorum Horizon Zero Dawn mesela oyun içinden HDR'yi açmanız gerekebilir bunu biliyosunuzdur zaten.

Ben 6000 TL'ye aldım (hemde kasım 2022 de) ve renk gamutu çok yüksek fakat HDR400 sertifikası yok fakat HDR10 destekli, her zaman kötünün iyisi olabildiği gibi, iyininde kötüsü vardır.

Siz 40bin TL'lik ayakkabı giyiyor musunuz? Fakat 3bin TL'lik ayakkabınında 300TL'lik ayakkabı ile "aynı" demenin de manası yok. Ben de biliyorum 50bin TL'lik monitörle HDR performansının aynı olmayacağını, fark var mı var. Bu bana yeterli.

HDR'ı ayarlardan açın ve Microsoft Store'a gidip "HDR Calibration" uygulamasını indirin. Uygulamaya girin, orada karşınıza çıkan işareti 3 durumda da görünmeyene kadar ilerletin ve sonrasında kalibrasyonu tamamlayın.

Oyunlarda da renkler gözünüze hoş gelmezse NVIDIA denetim masasından renk ayarlarını kendinize göre ayarlayın. Ayrıca gölgelerin açılması vs. kısaca dinamik aralığın kalitesi HDR standartına bağlı olduğu için ona yapacak bir şey yok.

Artı -1 Eksi
Çözüm
2000-3000'e aldiginiz monitorden 15-30K'lik performans bekliyorsunuz. HDR, pahali monitor teknolojisidir. Ucuz monitorlerde is olsun diye olur.

Oyunlarda da renkler gözünüze hoş gelmezse NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarlarını kendinize göre ayarlayın. Ayrıca gölgelerin açılması vs. kısaca dinamik aralığın kalitesi HDR standartına bağlı olduğu için ona yapacak bir şey yok.

Hocam bende gerçekten HDR calibration ile "OLED" ekaran döndü sanki :) (tabii değil de latife yapıyorum) benim monitörün renk gamı çok yüksek, HDR açınca "cıvıl cıvıl" renkler bayağı hoşuma gidiyordu. HDR kalibrasyon yapınca olay çok daha farklı.

Hocam bende gerçekten HDR calibration ile "OLED" ekaran döndü sanki :) (tabii değil de latife yapıyorum) benim monitörün renk gamı çok yüksek, HDR açınca "cıvıl cıvıl" renkler bayağı hoşuma gidiyordu. HDR kalibrasyon yapınca olay çok daha farklı.
Duyduğuma sevindim hocam :)

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt