Arkadaşlar yazacağım hikaye biraz uzun hikaye ve bana yardımcı olmanızı diliyorum. Şu an 19 yaşındayım ve bundan yaklaşık 3 sene önce 2022'nin sonlarına doğru evde babam laptop klavyesinin çıkmış bir iki tuşundan dolayı emlakçı olarak daire ilanını giremedi ve sinirden bilgisayar klavyesinin ortasına doğru yumruk attı ve bilgisayar o andan itibaren hiç çalışmadı ta ki düne kadar. O zamanlar açıp tamir etmeyi denedim ama 2 tane yalama vidadan dolayı tamir edemedim ve pes ettim. 2 gün önce lehim makinesı aldığım gibi işe koyuldum ve aldığım gün bütün parçaları söktüm. Dün sabah ise bütün parçaları temizleyip güzelce yerine taktım ve iş çalışma kısmına gelmişti. Tuşa bastım ve 3 yıldır ışık bile vermeyen laptop çalıştı CD-ROM çalışıyordu, LED'ler yanıyordu ve fan dönüyordu ama hevesim yarıda kaldı çünkü fan yaklaşık 5-6 saniye kadar dönüyor ve duruyordu. Power tuşuna bastığımdan yana hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor ve anlamadığım durum ise fan durduktan sonra halen CD-ROM açılıp kapanıyor LED'lerin ışığı açık duruyor. Çok yöntem denedim RAM'leri söküp taktım hafif kolonyalı bez ile uçlarını sildim farklı slotlar denedim ama olmadı. RAM olmadan bile denedim aynı şekilde idi. Aklınızda soracağınız sorular varsa gidereyim; statik enerjiyi boşaltmak için adaptörü söktüm. Power tuşuna basılı da tuttum ama yine nafile bir sonuç. 2 RAM var tek tek takıp da denedim slotları değiştirerek de denedim ama yine sonuç aynıydı. Bu arada fan ile bakır borunun birleşimine bağlanan ısı bantları da yok çünkü bu tarz ürünler elimde yok. Bilgisayarın ise durumu şu an şöyle; içinde bir depolama birimi yok, işlemci ve bakır plakadaki kurumuş termali temizledim ve macun sürmedim çünkü elimde yok. Bütün kablo bağlantılarına baktım ama gözden kaçırdığım bir şey yok, anakartın yakınlarına kalmış bir vida tarzı dış parça bile yok. İşlemci pinleri yamuk da değil; tek korktuğum şey ne kadar istemesem de anakartın zarar görmüş olması. O yumruğu yediği an hiç çalışmadı en son ben çalıştırdım 3 yıl aradan sonra. Üniversiteye gideceğim ve aşağı yukarı bir bilgisayara 15 bin TL vermek istemiyorum. Evde zaten bir masaüstüm var, şehir dışı yazdım yanımda bulunsun yeter. Oyun da oynamayacağım, sadece boş gitmek istemiyorum ve bu bilgisayarı bırakmak da istemiyorum. Bütün çocukluğumun hevesini o yaşattı bana. Bu durum sadakat ile alakalı bir şey, bırakamam.
Sistem:
Intel Pentium 2020M
8 GB RAM
240 GB bir SSD vardı ama bozulduktan sonra onu kendi masaüstüme bağladım ve şu an çıkarmamın imkanı yok çünkü bütün dosyalarım onda.
RAM ise bilgisayarı ilk aldığımızda 4 GB idi ben onu kendim yükselttim bir 4 daha kullanarak
Laptop modeli Lenovo G580.
Ek olarak söylemeyi unutmayayım. Güç kaynağında veya pilde herhangi bir sorun yok, ikisi de gayet iyi çalışıyor. Genel olarak özetlediğimizde sizden rica ediyorum. Techolay forumu üyesi olaraktan rica ediyorum bana yardımcı olun. Aklınıza gelen her fikri söyleyin, yeter ki yardımcı olun gerekirse moderatörler zamanlarınızdan bana da ayırma imkanınız olursa çok minnettar olurum. Bu konuyu gece yazıyorum ama umarım herkesin önüne çıkar.
Sistem:
Intel Pentium 2020M
8 GB RAM
240 GB bir SSD vardı ama bozulduktan sonra onu kendi masaüstüme bağladım ve şu an çıkarmamın imkanı yok çünkü bütün dosyalarım onda.
RAM ise bilgisayarı ilk aldığımızda 4 GB idi ben onu kendim yükselttim bir 4 daha kullanarak
Laptop modeli Lenovo G580.
Ek olarak söylemeyi unutmayayım. Güç kaynağında veya pilde herhangi bir sorun yok, ikisi de gayet iyi çalışıyor. Genel olarak özetlediğimizde sizden rica ediyorum. Techolay forumu üyesi olaraktan rica ediyorum bana yardımcı olun. Aklınıza gelen her fikri söyleyin, yeter ki yardımcı olun gerekirse moderatörler zamanlarınızdan bana da ayırma imkanınız olursa çok minnettar olurum. Bu konuyu gece yazıyorum ama umarım herkesin önüne çıkar.