muhammet48

Uzman
KKCN24WW'den KKCN25WW yükledim, %100 oldu. Restart attı, siyah ekran kaldı. Nasıl çözebilirim, bilen var mı? Crisis moda sokmaya çalıştım, laptopu görmedi. Elimde CH341 vb. programlayıcı yok. BIOS dosyası içinde recovery crisis yazıyor ama bir türlü tetikleyemedim.

bilen yok mu arkadaşlar

Son düzenleme:
Kkcn24WW'den kkcn25WW yükledim, %100 oldu. Restart attı, siyah ekran kaldı. Nasıl çözebilirim, bilen var mı? Crisis moda sokmaya çalıştım, laptopu görmedi. Elimde CH341 vb. programlayıcı yok. BIOS dosyası içinde recovery crisis yazıyor ama bir türlü tetikleyemedim.

Bilen yok mu arkadaşlar.

USB ile BIOS kurtarma diski hazırlayıp Lenovo'nun sitesinde yazıyor. Eski sürümü kullancan. Crisis moda gene sokup yüklicen bidahada gereksiz yere BIOS güncellemicen.

USB ile BIOS kurtarma diski hazırlayıp Lenovo'nun sitesinde yazıyor. Eski sürümü kullancan. Crisis moda gene sokup yüklicen bidahada gereksiz yere BIOS güncellemicen.

Kurtarma diski icin BIOS Update dosyası haric bir dosya mı gerekiyor öyleyse linkini atar mısın benim cihaz sayfasında usb kurulan bir kurtarma programı bulamadım internette sadece .fb .bios koyup tuşa basın dediler hocam acaba claude ile BIOS icindeki dosya kurtarma ismine baktım KKCrisis.fd yaptım koydum ne olur ne olmaz diye farklı isimlerle de koydum 5 tane daha ama tetiklenmedi klavye dışığı gelmiyor BIOS tam brick olduğundan o moda gecmiyormuş galiba. Hocam düzelirse bir daha BIOS Update uğraşmam ya bir kazancı olmuyor böyle bozulursa cihaz acılmıyor alınca risk değil vallahi.

Kurtarma diski icin BIOS Update dosyası haric bir dosya mı gerekiyor hocam acaba claude ile BIOS icindeki dosya kurtarma ismine baktım kkcrisis. Fd yaptım koydum ne olur ne olmaz diye farklı isimlerle de koydum 5 tane daha ama tetiklenmedi klavye dışığı gelmiyor BIOS tam brick olduğundan o moda gecmiyormuş galiba. Hocam düzelirse bir daha BIOS Update uğraşmam ya bir kazancı olmuyor böyle bozulursa cihaz acılmıyor alınca risk değil vallahi.

Hocam ben HP kullanıyorum benim HP dede var bu özellik Lenovo'yu bilmiyorum YouTube'da videosu varsa veya Lenovo'nun sitesindeki rehberi uygulayın hiçbir türlü olmazsa garantiniz devam ediyorsa Lenovo ile görüşün.

Hocam ben HP kullanıyorum benim HP dede var bu özellik Lenovo'yu bilmiyorum YouTube'da videosu varsa veya Lenovo'nun sitesindeki rehberi uygulayın hiçbir türlü olmazsa garantiniz devam ediyorsa Lenovo ile görüşün.

Garanti için baktım, 2025'de bitmiş. Garanti bitince ticket bile atamıyorsun, yurt dışı zaten desteklemiyor. Bayağı garanti bittiyse bizi rahatsız etmeyin der gibi kapatmışlar o sekmeyi. YouTube'da videosu var, flash'ı FAT32 yapın, recovery ismi oluyormuş BIOS içinde, onu yapın dediler. Yaptım, tetiklemedi ama çalışması için başlangıç kadar bozulmaması lazımmış. Klavye ışığı yok, bende tam bozulmuş gibi. Lenovo uygulaması önermişti. Güncellemeyi bilsem yapmazdım, ya Acer laptopuma kaç kere BIOS update attım, böyle bir sıkıntı olmamıştı. . Bunları denemeden önce BIOS pili çıkardım, bataryayı çıkardım, kapağını açıp.

Garanti için baktım, 2025'te bitmiş. Garanti bitince ticket bile atamıyorsun, yurt dışı zaten desteklemiyor. Bayağı garanti bittiyse bizi rahatsız etmeyin der gibi kapatmışlar o sekmeyi. YouTube'da videosu var, Flash'ı FAT32 yapın, recovery ismi oluyormuş BIOS içinde, onu yapın dediler. Yaptım, tetiklemedi ama çalışması için başlangıç kadar bozulmaması lazımmış. Klavye ışığı yok, bende tam bozulmuş gibi. Lenovo uygulaması önermişti. Güncellemeyi bilsem yapmazdım, ya Acer laptopuma kaç kere BIOS Update attım, böyle bir sıkıntı olmamıştı. Bunları denemeden önce BIOS pili çıkardım, bataryayı çıkardım, kapağını açıp.

Hocam o zaman profesyonel güvenilir bir bilgisayarcıya götürceksiniz onlar BIOS çipini söküp programlama cihazına takıp programlayıp geri lehimlicekler 500-1000 arası tutar.

Garanti için baktım, 2025'te bitmiş. Garanti bitince ticket bile atamıyorsun, yurt dışı zaten desteklemiyor. Bayağı garanti bittiyse bizi rahatsız etmeyin der gibi kapatmışlar o sekmeyi. YouTube'da videosu var, Flash'ı FAT32 yapın, recovery ismi oluyormuş BIOS içinde, onu yapın dediler. Yaptım, tetiklemedi ama çalışması için başlangıç kadar bozulmaması lazımmış. Klavye ışığı yok, bende tam bozulmuş gibi. Lenovo uygulaması önermişti. Güncellemeyi bilsem yapmazdım, ya Acer laptopuma kaç kere BIOS Update attım, böyle bir sıkıntı olmamıştı. Bunları denemeden önce BIOS pili çıkardım, bataryayı çıkardım, kapağını açıp.

Yalnız her bilgisayarcıda programlayıcı olmaz.

Hocam o zaman profesyonel güvenilir bir bilgisayarcıya götürceksiniz onlar BIOS çipini söküp programlama cihazına takıp programlayıp geri lehimlicekler 500-1000 arası tutar.

Yalnız her bilgisayarcıda programlayıcı olmaz.

Yaşadığım bölgede tamirci yok hocam daha önce masaüstü anakart böyle BIOS gitmişti ve bulamamıştım düzelttirmek icin elimde bir CH341a ve clips var ama BIOS 1.8 volt bendeki cihaz 3.3 veya 5 volt veriyor yakarım diye takmadım ondan şimdi sıfır CH341a siyah mini programmer 1.8volt düsüren aparat ve clips aldım daha elime ulasmadı elimdeki clips de kıskaç tarafındki 8 kablo lehimi çıkmıştı elle düzelttim ama öyle yapınca bozulabiliyormuş ondan deniyemedim laptopdaki BIOS sökmeden lehimi kaldırmadan clips ile ROM atarken hata verebileceğini söyleyenler var clips ile çözebilir miyim bu sorunu çünkü lehim atmayı bilmiyorum cihazım da yok ve bu işlerde iyi değilimdir.

Yaşadığım bölgede tamirci yok hocam daha önce masaüstü anakart böyle BIOS gitmişti ve bulamamıştım düzelttirmek icin elimde bir CH341a ve clips var ama BIOS 1.8 volt bendeki cihaz 3.3 veya 5 volt veriyor yakarım diye takmadım ondan şimdi sıfır CH341a siyah mini programmer 1.8volt düsüren aparat ve clips aldım daha elime ulasmadı elimdeki clips de kıskaç tarafındki 8 kablo lehimi çıkmıştı elle düzelttim ama öyle yapınca bozulabiliyormuş ondan deniyemedim laptopdaki BIOS sökmeden lehimi kaldırmadan clips ile ROM atarken hata verebileceğini söyleyenler var clips ile çözebilir miyim bu sorunu çünkü lehim atmayı bilmiyorum cihazım da yok ve bu işlerde iyi değilimdir.

Hocam o zaman ellemeyin kargo ile de gönderebilirsiniz.

Hocam olabilir de olmayabilir de ama tamamen bozma ihtimaliniz var.

Hocam hiç digisug siye bir ses geldi mi?

Hocam o zaman ellemeyin kargo ile de gönderebilirsiniz.

Hocam olabilir de olmayabilir de ama tamamen bozma ihtimaliniz var.

Hocam hiç digisug siye bir ses geldi mi?

Yok hocam gelmedi laptop iş laptopu HDD veya fan sesi yok anlayabileceğim USB ışığı da yok belleğin kendi ışığı da yok yani yanip sönmede yapmadı açma kapama düğmesi ışı da, tamamen bozulmaz ya zaten calısmıyor yaptıracak biri de yok elimdeki tek secenek bu kargo ile gönderebilirsiniz dediğin tamir icin mi öyleyse gönderebileceğim birisi de yok küçük şehirde yaşadığımdan tamircisi yok köy gibi bir yer burası.

Yok hocam gelmedi laptop iş laptopu HDD veya fan sesi yok anlayabileceğim USB ışığı da yok belleğin kendi ışığı da yok yani yanip sönmede yapmadı açma kapama düğmesi ışı da, tamamen bozulmaz ya zaten calısmıyor yaptıracak biri de yok elimdeki tek secenek bu kargo ile gönderebilirsiniz dediğin tamir icin mi öyleyse gönderebileceğim birisi de yok küçük şehirde yaşadığımdan tamircisi yok köy gibi bir yer burası.

Hocam tam model ne.