Lenovo IdeaPad 320'de bozulan harici ekran kartı nasıl devre dışı bırakılır?

Yeniçocuk

Başarılı
Yer
Orodruin
Merhaba. Harici ekran kartım fiziksel olarak bozuldu. Cuma günü bilgisayar markası logosu sonrası siyah ekranda kalıyordu. Sürücü kurarken bilgisayar donuyordu. DDU kullandığım zaman masaüstüne ulaşmıştım. Ubuntu üzerinden de error 110 aldım. Aygıt yöneticisi üzerinden harici kartı devre dışı bıraktım ama BIOS üzerinden de devre dışı bırakmam gerekir mi? Gerekirse hangi seçeneği seçmem gerekiyor? Şu an "discrete" gözüküyordu sanırım.

Lenovo Ideapad 320-15IKB 81BT:
  • 12 GB RAM
  • Dahili ekran kartı: Intel UHD Graphics 620
  • Harici ekran kartı: AMD Radeon 530
  • 1 TB Samsung 870 EVO SSD
  • Intel i5 8250U işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows üstünden yazılımsal devre dışı bırakmak:

Aygıt Yöneticisi aracını açın. Görüntü bağdaştırıcıları kategorisini genişletin. İlgili ekran kartına sağ tıklayın ve "Cihazı devre dışı bırak" seçeneğini kullanın.

Not: Sürücü yüklü değil ise "Microsoft Görüntü Bağdaştırıcı" ismi ile listelenir. Eğer iki GPU sürücüsü yüklü değil ise tespit etmek için donanım kimliğini kontrol edin.

Aygıt Yöneticisi üzerinden devre dışı bıraktım. Video denetleyicisi yazıyor.

BIOS ayarlarına bakın. Burada UMA gibi bir seçenek varsa buradan deneyebilirsiniz.

UMA Only, Discrete var. UMA only seçiyorum?

Yazılımsal olarak kapattım ama tamamen kapatmak istiyorum hata almamak için.
Yazılımsal olarak kapattıysanız da bir sorun yaşamazsınız ama en garanti yöntem, "UMA Only" seçeneğini kullanmaktır.

Şöyle ki bu işletim sistemi seviyesinde kapatmaktır:

Bu da anakart seviyesinde kapatmaktır:
BIOS ayarlarına bakın. Burada UMA gibi bir seçenek varsa buradan deneyebilirsiniz.
UMA only seçiyorum?
(İnternetten baktığım kadarıyla BIOS ayarlarınızın Advanced kısmında "Switchable Graphics" seçeneği var. Onu "UMA Only" bırakmanız yeterli.)

Artık bunun bir üst seviyesi de anakartlara fiziksel müdahele oluyor ama sizin cihaz için bu kadarına gerek yok. Hem gereksiz masraf olur. (Anakart üstündeki ekran çipini komple iptal edebiliyorlar ve bunun için ek olarak BIOS yazılabiliyor.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…