XxxOrinXxx

Uzman
Laptopun Wi-Fi'ı hiç iyi çekmiyor. İşin ilginç yanı ise normalde 2.4 ile 5GHz arasında çekim alanı açısından fark olmasına rağmen bende ikisi de aynı çekiyor. Sadece 1 oda uzakta ve arada 1 duvar olmasına rağmen 4 çizgiden 2 çizgi çekiyor. Modemin olduğu odaya gittiğimde ve hatta modemi alıp laptopun üzerine koysam bile maksimum çekim kalitesi 3 çizgiye çıkıyor, asla ve asla Full olmuyor.

PowerShell'de;

"Netsh WLAN show interfaces" komutunu çalıştırınca Wi-Fi çekim kalitesini yüzde olarak gösteriyor. Ben baktığımda 1 oda uzakta ve 1 duvar varken çekim kalitesini %28, aynı odada modemi laptopun üzerine koysam bile, maksimum %75 çektiğini gördüm. Bu sorun nasıl düzeltilir? Wi-Fi adaptör mü almalıyım, almamı tavsiye ederseniz hangisini tavsiye edersiniz?

Muhtemelen sorun WiFi kartından kaynaklı gibi görünüyor. Bende de IdeaPad 3 modeli var ve mevcut WiFi 5 standartındaki WiFi kartının performansından memnun değildim, WiFi 6E standartındaki bir WiFi kartı ile değiştirdim ve önceki karta göre daha performanslı oldu.

Fakat leptobunuz her WiFi kartını desteklemeyebilir. Leptop modelinize göre ve sistem özelliklerinize göre uygun bir model almalısınız. Sizdeki modelin WiFi standartı nedir?

Muhtemelen sorun WiFi kartından kaynaklı gibi görünüyor. Bende de IdeaPad 3 modeli var ve mevcut WiFi 5 standartındaki WiFi kartının performansından memnun değildim, WiFi 6E standartındaki bir WiFi kartı ile değiştirdim ve önceki karta göre daha performanslı oldu.

Fakat leptobunuz her WiFi kartını desteklemeyebilir. Leptop modelinize göre ve sistem özelliklerinize göre uygun bir model almalısınız. Sizdeki modelin WiFi standartı nedir?
Hocam hiç bilmiyorum ama tam laptop modeli ideapad 5 14alc05 olması lazım. Şu an bu sorunu adaptörle çözmeyi düşünüyorum. Çünkü daha önce bir adaptör takmıştım ve çekim kalitesi çok artmıştı ama o adaptörün 5ghz desteği yoktu. Sadece 2.4 üzerinde deneyebildim. Şimdi 5ghz destekleyen iyi bir adaptör bakıyorum.