Arkadaşlar yeni aldığım bir laptop vardı Lenovo IdeaPad 5 Pro. Kedim bunun üstüne laptop şarjda iken su döktü. Ben hemen kurutmustum hiç sallamadan ve 2 gün açmamıştım.
2 gün sonunda açtığımda laptop çalışıyordu ama 5 dakika sonra ekranin gücü gidiyordu ama klavye ışıkları çalışıyordu servise verdim ve 24bin TL FİYAT verdiler sanırım yeni islemci takacaklar bunun başka bir yolu var mı başka servisede göstereyim mi sizce?
Sevgili servis tamir yerine komple anakart değişimini tercih etmiş gibi gözüküyor. Su kaçtığı için büyük ihtimalle işlemciye güç besleyen bileşenlere zarar gelmiştir. İyi bilinen bir elektronikçiye götürebilirsiniz, çok daha ucuza halledilebilir.
(Resimdeki ürünün kodu aynı değil, ama size verilen "faturadaki" ürün kodunun içerisinde "MB" geçmesinden motherboard yani anakart olduğunu anlamak güç değil.)
Eki Görüntüle 13346
Sevgili servis tamir yerine komple anakart değişimini tercih etmiş gibi gözüküyor. Su kaçtığı için büyük ihtimalle işlemciye güç besleyen bileşenlere zarar gelmiştir. İyi bilinen bir elektronikçiye götürebilirsiniz, çok daha ucuza halledilebilir.
(Resimdeki ürünün kodu aynı değil, ama size verilen "faturadaki" ürün kodunun içerisinde "MB" geçmesinden motherboard yani anakart olduğunu anlamak güç değil.)
Eki Görüntüle 13346