ugurLenovoDüsmanı
Üyecik
- Cihaz: IdeaPad Gaming 3 15ARH7
- İşlemci: AMD 5 6600H
- Ekran Kartı: RTX 3050 Ti
- İşletim Sistemi: Windows 10
Kullandığım laptop son 2 aydır zor açılıyor, bazen açılmıyordu. Laptopu masadan alıp battaniyenin üstüne koydum ve ısındıktan sonra açılmaya başladı. Son 3 gündür ısınsa da açılmamaya başladı. Daha önce farklı tamircilere götürdüm, SSD, RAM, chipset dediler. SSD, RAM sorunu değil. Chipset değişimi yapıldığı söylendi fakat sorun devam etti.
Bilgisayar açılınca sorunsuz oynatıyor. CS2'de 220 FPS alıyorum ortalama. Battlefield 1'de takılmadan 100-120 FPS oynuyorum kaliteli ayarlarda. Son zamanlarda mavi ekrana atmıyor, Lenovo logosu geliyor ve yuvarlak noktalar dönerken takılıyor; ne kendini kapatıyor ne de yeniden başlatıyor, tamamen takılı şekilde kalıyor. Aldığım hataya benzer sorunları farklı kişiler de yaşamış. Reddit ve şikayetvar'da benzer sorunları olan onlarca kişi gördüm. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Tamirciler bile bulamadı. SSD, RAM, bataryasız çalıştırmayı çoğu şeyi denedim arkadaşlar.
Format atarken belli bir yüzdeye geliyor, daha sonra aniden kapanıyor. BIOS'a sorunsuz giriyorum, sıkıntı olmuyor. Boot ederken Windows'u açmaya çalışırken oluyor.
Aklımda BGA rebolling, soğuk lehim sorunları olabileceğini düşünüyorum. Tamirciler sorunu tespit edemediği için uğraşmıyorlar. Net bir kanıya varıp tamirciye yollasam ilgilenirler diye düşünüyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Örnek:
@Recep Baltaş abi yardımını bekliyorum
Son düzenleyen: Moderatör: