Bütçe
50.000 TL

klonsvar181

Çalışkan
Ultrabook araştırması yapıyorum. Fiyat bandım 45-50 bin civarlarıdaydı.

Bu ürünü buldum ve alınabilecek en iyi cihaz olduğunu düşündüğümden fiyatı arttırıp bunu almayı düşünüyorum. Size de danışmak istedim sizce alınabilir bir cihaz mı? Yapay zeka kodlaması yazılım gibi yük gerektiren işlerde kullanacağım. Performansı nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapay zeka kodlaması vs yapacaksanız sistem yeterli gelecektir. Ancak yapay zekayı sistemde çalıştırmak için hatrı sayılır VRAM miktarı gerek. Attığınız cihaz alınabilir.

Sitesine baktığımda Xe-cores miktarı 8. yine de harici bir GPU kadar sağlıklı olmayacaktır.

Hocam bu konularda çok bir bilgim yok. RTX seviyesindeki bir ekran kartının performansını bekleyemem ama hatrı sayılır bir performans sağlayabilecek seviyedeyse benim için yine okey seviyededir. O yüzden Xe-cores miktarının 8 olması iyiye işaret midir?

Son düzenleme:
Sistemde yapay zekayı çalıştıracaksanız, "kod yazmanın dışında". O zaman harici GPU lazım. Windows istiyorsanız,

Windows zorunlu değilse, yukarıda atılan M4 Mac'i alabilirsiniz.

Hocam bu konularda çok bir bilgim yok. RTX seviyesindeki bir ekran kartının performansını bekleyemem ama hatrı sayılır bir performans sağlayabilecek seviyedeyse benim için yine okey seviyededir. O yüzden Xe-cores miktarının 8 olması iyiye işaret midir?

İyiye işaret, ancak işleriniz çok daha yavaşlayacaktır. Saat hızlarına kadar fark ediyor çünkü.

Ultrabook araştırması yapıyorum. Fiyat bandım 45-50 bin civarlarıdaydı.

Bu ürünü buldum ve alınabilecek en iyi cihaz olduğunu düşündüğümden fiyatı arttırıp bunu almayı düşünüyorum. Size de danışmak istedim sizce alınabilir bir cihaz mı? Yapay zeka kodlaması yazılım gibi yük gerektiren işlerde kullanacağım. Performansı nasıl olur?
Eğer oyun amacın yoksa ve sadece iş için kullanacaksanız MacBook alın.