Foucault

Gelişen
Mühendislik öğrencisiyim, pek oyun oynamam. Beni 5-6 sene götürsün istiyorum. İhtiyaçlarımı karşılar mı? Bu laptop hakkında bildiğiniz bir sorun var mı? Kullanan varsa memnun olduğunuz ya da olmadığınız şeyler nelerdir?

Aşağıya linkini bıraktığım iki çeşidi arasında kaldım. Panelleri de değişiyor ancak hiç OLED kullanmadığım için onu aramam diye düşünüyorum. Birincisinde 16 GB RAM var ve işlemcisi i7 Ultra 155H. RAM, anakarta lehimli olarak geldiği için yükseltme şansım yok. Bundan dolayı 32GB modeline mi yönelsem diyorum. Ancak 32GB olan modelindeki işlemci i5 125H. Aralarında ne kadar bir performans farkı var?

İşlemcisine rağmen tercih edilebilir mi? GameGaraj, Erazer ve MacBook dışında önerilerinize de açığım.

16 GB RAM Intel I7 Ultra 155H

32 GB RAM Intel I5 Ultra 125H

@BerkayZ87 Hocam buna benzer bir konuda mesajınız olduğu için etiketlemek istedim, rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik öğrencisiyim, pek oyun oynamam. Beni 5-6 sene götürsün istiyorum. İhtiyaçlarımı karşılar mı? Bu laptop hakkında bildiğiniz bir sorun var mı? Kullanan varsa memnun olduğunuz ya da olmadığınız şeyler nelerdir?

Aşağıya linkini bıraktığım iki çeşidi arasında kaldım. Panelleri de değişiyor ancak hiç OLED kullanmadığım için onu aramam diye düşünüyorum. Birincisinde 16 GB RAM var ve işlemcisi i7 Ultra 155h. RAM, anakarta lehimli olarak geldiği için yükseltme şansım yok. Bundan dolayı 32 GB modeline mi yönelsem diyorum. Ancak 32 GB olan modelindeki işlemci i5 125h. Aralarında ne kadar bir performans farkı var?

İşlemcisine rağmen tercih edilebilir mi? GameGaraj, Erazer ve MacBook dışında önerilerinize de açığım.

16 GB RAM Intel I7 Ultra 155H

32 GB RAM Intel I5 Ultra 125H

@BerkayZ87 hocam buna benzer bir konuda mesajınız olduğu için etiketlemek istedim, rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

Hocam bu 50 bin bandına işlemciyi bir tık düşürerek ekran kartınızı yükselmenizi öneririm en kötü 5050 olsun. Kullanacağınız uygulamalar vs işlemci ağırlıklı mi? İsterseniz cihaz linki önerisinde bulunabilirim.

Kullanacağınız uygulamalar işlemci ağırlıklı mi?
Genel olarak CPU birkaç adım daha önde ancak ekran kartını da tamamıyla göz ardı etmemek gerekiyor. Bazen render almam gereken durumlar olabiliyor. 4050 bunların altından kalkamayacak bir ekran kartı mı?
İsterseniz cihaz linki önerisinde bulunabilirim.
Tabii, bahsettiğim markalar dışındaki önerilerinizi bekliyorum.

Genel olarak CPU birkaç adım daha önde ancak ekran kartını da tamamıyla göz ardı etmemek gerekiyor. Bazen render almam gereken durumlar olabiliyor. 4050 bunların altından kalkamayacak bir ekran kartı mı?

Tabii, bahsettiğim markalar dışındaki önerilerinizi bekliyorum.
xx50 serisi biraz 1080p için bile yerine göre yetersiz kalabilen bir kart. Yani işlemci olarakta x5t nin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum attığınız modellere göre. Render için 4060lı modellere bakabiliriz isterseniz.

https://ty.gl/1aaddzqkd0mzl şu cihaz gayet iyi. 4060 5050'ye göre saf kas %10 daha güçlü ya da GameGaraj 5050 alabilirsiniz. Ama yeni modeller daha iyidir. X5t alın bence eğer bütçe 57bine çıkarsa 5060'lı GameGaraj modeli var ona bakın. https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-x7t-5060-intel-core-i7-14650hx-rtx5060/

Son düzenleme: