Windows Güvenliği > Cihaz Güvenliği altında durum nedir?

Set Administrator Password deyip bir şifre belirler misin?
Ekran görüntüsü 2024-06-16 182023.webp

Eki Görüntüle 56889

Windows sürümün 23H2 Intel PTT özelliğini kapatım açtım dediğiniz bunları zaten önceden yapmıştım.

Bu cihazı sahibinden almıştım.Bu cihaza bios yazmışlar öyle söylemişlerdi.Bu yüzden bu hata ile karşılaşıyor olabilirim.
TPM'nin doğru şekilde tanınması ve yönetilmesi için "TPM Management Console" (TPM Yönetim Konsolu) gibi üçüncü taraf araçları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu araçlar TPM'nin durumunu gösterir ve sorunları tanımlamanıza yardımcı olabilir.

Bu arada diğer forumda BIOS'u CH341A ile yazılan kişi siz misiniz? Şu aşamada TPM'in sorunsuz çalışması gerek.

TPM'nin doğru şekilde tanınması ve yönetilmesi için "TPM Management Console" (TPM Yönetim Konsolu) gibi üçüncü taraf araçları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu araçlar TPM'nin durumunu gösterir ve sorunları tanımlamanıza yardımcı olabilir.
Yapay zeka kullanıp yazıyorsanız uyarı alacaksınız. TPM.msc zaten TPM Yönetim konsolu oluyor.

Yazan kişi ben değilim önceki kullanıcı olabilir. Tam olarak önceden bu laptopa neler yaptıklarını bilmiyorum.

Evet o kişi benim birkaç ay önce konu açayım dedim sonra pes etmiştim.

İkinci el aldıysanız cihaza CHA341A ile BIOS yazıldığı için böyle bir durum olabilir:

Bildiğiniz konulara cevap vermeniz daha iyi olur.

Yani bu laptopta TPM açamayacak mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya cihazdaki TPM çipi bozuk ya da BIOS dışarıdan yazıldığı için TPM seri numarasını içermiyor. Siz son sürüme güncelleme yaptınız mı yoksa zaten güncel diye dokunmadınız mı?

İki kere güncelleme yaptım aynı sonuçla karşılaştım.

Ya cihazdaki TPM çipi bozuk ya da BIOS dışarıdan yazıldığı için TPM seri numarasını içermiyor. Siz son sürüme güncelleme yaptınız mı yoksa zaten güncel diye dokunmadınız mı?

Bence sonradan BIOS yazdıkları için dediğiniz gibi TPM çipinin seri numarası gitmiş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör: