Lenovo L340 17 IRH TPM Açılmıyor

Enderman.ch

Uzman
Cihaz
Lenovo L340 17 IRH
Lenovo L340 17 ırh 81ll laptopumda TPM ayarı etkin fakat tpm.msc'den baktığında TPM çipin olmadığını söylüyor.

TPM'nin doğru şekilde tanınması ve yönetilmesi için "TPM Management Console" (TPM Yönetim Konsolu) gibi üçüncü taraf araçları kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu araçlar TPM'nin durumunu gösterir ve sorunları tanımlamanıza yardımcı olabilir.

Bu arada diğer forumda BIOS'u CH341A ile yazılan kişi siz misiniz? Şu aşamada TPM'in sorunsuz çalışması gerek.

Yapay zeka kullanıp yazıyorsanız uyarı alacaksınız. TPM.msc zaten TPM Yönetim konsolu oluyor.

İkinci el aldıysanız cihaza CHA341A ile BIOS yazıldığı için böyle bir durum olabilir:

Bu konu hakkında çok fazla bir bilgim yok çözemeyince baktım sadece.
Bildiğiniz konulara cevap vermeniz daha iyi olur.

Yazan kişi ben değilim önceki kullanıcı olabilir. Tam olarak önceden bu laptopa neler yaptıklarını bilmiyorum.

Evet o kişi benim birkaç ay önce konu açayım dedim sonra pes etmiştim.

Yani bu laptopta TPM açamayacak mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya cihazdaki TPM çipi bozuk ya da BIOS dışarıdan yazıldığı için TPM seri numarasını içermiyor. Siz son sürüme güncelleme yaptınız mı yoksa zaten güncel diye dokunmadınız mı?

İki kere güncelleme yaptım aynı sonuçla karşılaştım.

Ya cihazdaki TPM çipi bozuk ya da BIOS dışarıdan yazıldığı için TPM seri numarasını içermiyor. Siz son sürüme güncelleme yaptınız mı yoksa zaten güncel diye dokunmadınız mı?

Bence sonradan BIOS yazdıkları için dediğiniz gibi TPM çipinin seri numarası gitmiş olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bu cihazda TPM doğrudan çipsetin içinde ama dediğim gibi BIOS'u dışarıdan yazınca seri no gitmiş muhtemelen.

Yani bu laptopta TPM açamayacak mıyım?
Maalesef. Ancak Lenovo Servis BIOS yazarsa olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…