Bütçe
45.000
Aynen oyle Aorus fiyatina gore cok uygun gorundu hem 2K hem %100sRGB

Biraz arastirdim PC hocasinin videosuna denk geldim islemci 70'i gecmiyor genelde limit durumu var mi tabii bilmiyorum.
70'i çok rahat geçer hocam yabancı reviewlar daha sağlıklı onlara bakmanızı öneririm. 60W limitli olabilir nadiren 70W'da görüyor sanırım kötü limilteri yok ve %1 değerleri fena değil. Burada tek sorun 2K ekranın 4070 için bile uzun vadede yetersiz olması. VRAM'leri maalesef çok düşük bunu bilerek alın 2K ekranı ve Helios 16'da 2K ekran ile geliyor.

F15 serisi kronik sorunlu alınmaz onu eleyelim baştan. Panel ve kasa önemliyse baştan HP elenir. 13620H ne 13650HX veya 13700HX ile denk değil. Asuslarda aslında plastik kasa kullanıyor ahım şahım bir fark yok. Kasa kalitesi olarak en iyi kasa şu cihazlar arasından AORUS'a ait üst tarafı aliminyum kasa. Sonrasında Helios 16 takip eder. AORUS kötü değil aslında iyi bir cihaz.
F15'lerin ısınma dışında bir sorunu yok. Bu durum da çözülemeyecek bir şey değil. Her ne kadar plastik kasa kullansa bile muadil modellere göre bu işi daha iyi yaptığı aşikar. Ayrıca bahsettiğin işlemcilerin arasında fark olduğu konusunda haklısın, ona bir şey diyemem.

Gigabyte'nin adını bile anmak istemiyorum maalesef.

Ben olsam ben de dediğin Acer'e girerdim bu bütçede ama kullanıcı istemediği için çok bir alternatif kalmıyor gibi.

F15'lerin ısınma dışında bir sorunu yok. Bu durum da çözülemeyecek bir şey değil. Her ne kadar plastik kasa kullansa bile muadil modellere göre bu işi daha iyi yaptığı aşikar. Ayrıca bahsettiğin işlemcilerin arasında fark olduğu konusunda haklısın, ona bir şey diyemem.

Gigabyte'nin adını bile anmak istemiyorum maalesef.

Ben olsam ben de dediğin Acer'e girerdim bu bütçede ama kullanıcı istemediği için çok bir alternatif kalmıyor gibi.
F15'ler A15'lere göre daha felaket ısı değerleri veriyor ve %1 değerleri kötü A15'lere görede kasaları kötü. Stabil değiller tercih edilmemeli.
30-40W çekerken 95 derecelerde gezmesini istemem şahsen.
1725539910956.webp

F15'ler A15'lere göre daha felaket ısı değerleri veriyor ve %1 değerleri kötü A15'lere görede kasaları kötü. Stabil değiller tercih edilmemeli.
30-40W çekerken 95 derecelerde gezmesini istemem şahsen.
Eki Görüntüle 80950
Evet, uzun zamandır kullanıyorum ben de. Dediğin gibi sıcaklıklar uçuyor, yalan yok. Ama hiç performans kaybı yaşatmadı bana. Ne throttle ne drop ne shutdown vesaire. Basit bir stant ile sıcaklıkları (elimden geçen 3 modelde de) 8-9 derece düşürmeyi başardım. 87-89 dereceleri geçtiğine pek şahit olmadım. O yüzden pek sorun yaşamıyorum.

Bunlar kendi tecrübelerim tabii, tecrübe ettiğim kadarıyla söylüyorum.

70'i çok rahat geçer hocam yabancı reviewlar daha sağlıklı onlara bakmanızı öneririm. 60W limitli olabilir nadiren 70W'da görüyor sanırım kötü limilteri yok ve %1 değerleri fena değil. Burada tek sorun 2K ekranın 4070 için bile uzun vadede yetersiz olması. VRAM'leri maalesef çok düşük bunu bilerek alın 2K ekranı ve Helios 16'da 2K ekran ile geliyor.

Hocam videodaki model baska sanirim jarrod's tech videosundan aldigim ekran goruntusundeki sicaklik degeleri bunlar.

Dosya Ekleri

• IMG_4326.webp
    IMG_4326.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 65
Hocam videodaki model baska sanirim jarrod's tech videosundan aldigim ekran goruntusundeki sicaklik degeleri bunlar.
Evet haklısınız yanlış G6X modeline bakmışım sıcaklıkları iyi evet jarrods tech güzel içerik yapar W limitleri falanda gayet yerinde gözüküyor. Lakin yine de uzun süreli oyun deneyimi düşünüyorsanız 2K ekranda 4060M tarafı üzüyor hem VRAM hem kas gücü olarak çözünürlüğü düşürmek gerekebilir gibi uzun kullanımda. Tercih edilebilir gibi dizi film izlemek keyifli olur güzel bir cihaz.

Evet haklısınız yanlış g6X modeline bakmışım sıcaklıkları iyi evet jarrods tech güzel içerik yapar W limitleri falanda gayet yerinde gözüküyor. Lakin yine de uzun süreli oyun deneyimi düşünüyorsanız 2K ekranda 4060M tarafı üzüyor hem VRAM hem kas gücü olarak çözünürlüğü düşürmek gerekebilir gibi uzun kullanımda. Tercih edilebilir gibi dizi film izlemek keyifli olur güzel bir cihaz.

Teşekkürler peki Lenovo tercih edilebilir mi sizce Aorus'u alamama gibi bir durumda?

AN515-54 i5 9300H RTX2060 model kullanmistim ekran karti son donemlerde surekli mavi ekran vermeye basladi diye degistiriyorum bilgisayarida aslinda Acer dusunmuyorum bunun yerine A15 serisi TUF tercih ederim sanirim yine de teşekkürler onerileriniz ve tavsiyeleriniz icin.

AN515-54 i5 9300H RTX2060 model kullanmistim ekran karti son donemlerde surekli mavi ekran vermeye basladi diye degistiriyorum bilgisayarida aslinda Acer dusunmuyorum bunun yerine A15 serisi TUF tercih ederim sanirim yine de teşekkürler onerileriniz ve tavsiyeleriniz icin.
Elbette A15'te iyi bir tercih lakin 5 yıl önceki Acer serisi ile şimdikini kıyaslamayın aynı cihazlar değiller. 4060 7840HS Nitro 16 en stabil cihazlardan birisi. Her şeyiyle kompakt bir cihaz.