Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gokder

Çalışkan
Bilgisayarda video izlerken oluşan anlık “dırr” sesi (ses takılması) yaşayanlar için kendi bulduğum çözümü paylaşıyorum.

Yaklaşık 2 hafta önce RTX 5060 ekran kartlı Lenovo marka bir laptop aldım. Bilgisayarda video izlerken anlık olarak “dırr” diye bir ses geliyor, ardından şarkı veya video normal şekilde devam ediyor. Bu sesin oluştuğu anlardan birinde bir dosya indirirken ağ hatası da aldı. Ben de M.2 Wi-Fi kartını çıkartıp USB Wi-Fi ile denedim ama sonuç değişmedi. Ses ara ara hâlâ geliyordu.

İnternette detaylı araştırma yaptım, bazı kaynaklar sorunun SSD’den kaynaklandığını söylüyordu. Ben de NVMe M.2 SSD (Kingston KC3000) aldım ama sorun devam etti. Dikkatimi çeken bir nokta, “dırr” sesi oluştuğunda konum hizmetinin kullanılıyor olmasıydı. Konum hizmetini komple kapattım, ancak ses yine devam etti.

Son olarak ağ ayarlarını ve programları kontrol ettim. Lenovo Vantage denedim, sorun devam etti; en sonunda Norton antivirüs programını kaldırdım ve sorun tamamen çözüldü.

İnternette bazıları sürücü güncelleyince, bazıları SSD değiştirince, bazıları ise işlemci termal macununu değiştirince çözüldüğünü söylüyor. Benim çözümüm antivirüs programını kaldırmak oldu. Umarım birilerine faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör: