Lenovo Legion 27Q-10 monitörün ekranı normal mi?

mefosane

Uzman
Lenovo Legion 27Q-10 aldım yeni. Bir süredir kullanıyorum ama görev çubuğunda ve full siyah ekranda eski IPS monitörümde olmayan bi beyazlık var. Eski monitorüm de MSI Optix G271 ikisinin de fotoğrafını ekledim belli de oluyor fotoda. Turuncu olan kısımlar aynı zaten problem yok. Ama Lenovo'daki fotoğrafta ekranın alt orta yerinde bulunan beyaz bölge bir tık gözüme batıyor. Normal mi sizce?

Ekranın sağ üst tarafa yakın nokta şeklinde beyazlık kamera yansıması değil ise o ekran darbe almış.
O sanırım kamera yansıması. Çünkü orada gözümle gördüğüm bir beyazlık yok hocam. Ama orta alt, hatta çok hafif sağa doğru olan beyaz yeri belirgin görüyorum. Orası darbe almış olabilir mi?

Yok onlar normal, monitörler ince olmaya başladığından beri bu tarz şeyler oluyor. Her partide aynı olacak değil ama üretim kusuru değil.

Zaten profesyonel bir monitör de değil, sadece biraz fazla dikkat etmişsin ama sen de haklısın her şey pahalı olunca tabii.

IPS panellerin ortak kader olan ghosting sorunu yaşıyorsunuz. Çözümü yok, değişim deneyebilirsiniz.

İfadeler: UNS
G271'de olmadığı için dikkatimi çekti ya, profesyonel monitörden kastınız nedir? OLED ya da Mini LED'ler mi?

Bu arada hafif aşağıdan bakınca bariz belli olduğunu farkettim bir de şu iki fotoğrafa bakabilir misiniz lütfen?

Lenovo:

MSI:

İfadeler: UNS

Çok normal, endişelenecek bir durum yok. Bu tarz çok sıfır monitör elimden geçti.

Profesyonelden kastım EIZO ya da NEC gibi üst düzey LCD paneller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…