@22723, hesabın eksik; 2 TB SSD 10k minimum.
64 GB ve RAM'ler 6400 MHz, TR'de fiyat bulamadım ama 5600 MHz fiyatı 60k civarı iken 6400 MHz vardır 65-70k.
Yani RAM+SSD 75k minimum.

Hocam normal bir 5070 Ti laptop 100-110 bin TL ve içinde 32 GB RAM ve 1 TB SSD var saydım. Onun üstüne ekleyerek söyledim.

Oyun amacıyla asla alınmaz. Tasarım, render, yayın gibi şeyler yapacaksanız ve yüksek RAM ihtiyacınız varsa belki düşünülebilir fakat azıcık üstüne 5080 var. Yani konudaki model sadece OLED ekran isteyenler için belki alınabilir.

Yüksek paralara GameGaraj alınmamalı. Marka almak daha güvenli .Alıp sorun yaşadım, iade oldu. OLED , 64 GB RAM ve 2 TB SSD yuzunden bu kadar pahalı kimse yazdığımı okumuyor gibi.

Bir başkası da sorun yaşamadı. Biri sorun yaşayınca alınmıyorsa başkası sorun yaşamayınca da alınır o zaman?

Markaya değil modele bakmayı umarım bir gün öğrenirsiniz.

Bu kafa yapısı ile 2 tane 5070 Ti GameGaraj iade ettim. R9t modelleri sanıldığı kadar da başarılı değil. Soğutma konusunda CPU ve GPU 85 derece. ( kışın)
Slayer 5 9XL modelleride 120 binden başlıyor. Vector 17 olmasina rağmen arızalı RAM'lerle geldi MSI üretimi diye biliyordum. Firma aynı cihazları 5600 MHz RAM ile aldı. Sonradan kendileri 6400MHz yaptılar bir RAM 95.8 derece olur mu?
100 bin TL veriyorsun marka olsun dediler ben dinlemedim 2 tane GameGaraj aldım biri iade öbürü değişim red yedi Hepsiburada iade etti. Sonuç ne? Ben laptopsuz kaldım üstüne RAM zamları geldi. Yüksek meblağlarda marka alınması taraftarı kafa yapısına büründüm. 120 bin TL slayer 5 aldığınızı var sayalım hala eski BIOS var. BIOS desteği belirsiz. Kontrol merkezleri garip, yetersiz. Üstüne bir sorun olunca servise veririm telefonuma ya da mail adresime bilgilendirme gelir cihazınız şu durumda diye marka laptoplarda genelde 30 gün civari sürmesini bende duydum arıza durumunda. Hatta yaşadım. GameGaraj'a yolluyorsun daha kendi mağazalarında cihaz nerede bilen yok. Vector 17 kasayı değişime yolladım kimse nerede bilmiyordu. Cihaz iade oldu Hepsiburada değişim red yediğim için beni düşünerek iade yapmış. "Şikayet var" mesaj yazıyorum cihaz iade olduktan 10 gün sonra "cihazınızın RAM'lerini değiştirip yollayacaktık" diye şk temsilcisi arıyor. Ben aldığımda 93 bin TL idi o Vector 17 bana isterseniz 2 gün sonra 110 bin TL'den 101 bin TL'ye indirime girecek alabilirsiniz dedi. Sence bu kabul edilebilir mi?
Marka ,marka ve marka. 100 bin TL veren 10 daha versin ASUS, Acer, Lenovo( Legion),MSI alsın.