• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Lenovo LOQ 15 laptopun fanı çok ses çıkarıyor

Düşündüğüm gibi. Çözüme giden yol, fanı ayırıp iyice yağlamak olacaktır ancak hiç müdahale etmeyin, elinizde kalmasın. Yeni fanın gelmesini beklemek daha mantıklı.

Normalde beklerdim ama okulumdan dolayı kullanmam gerek bu laptopu geçici olarak da olsa yağlarsam düzelir mi?

Yük altında kullanırsan haliyle o fan ses çıkaracaktır, engellemeye çalışmak da bilgisayarı ısıtır.

Normalde beklerdim ama okulumdan dolayı kullanmam gerek bu laptopu geçici olarak da olsa yağlarsam düzelir mi?

Tam olarak düzelir diyemiyorum, çünkü fan yapısını hatırlamıyorum. Okulda vs kullandığınızda fan RPM değerlerini manuel olarak en düşüğe çekebilirsiniz.

Yük altında kullanırsan haliyle o fan ses çıkaracaktır, engellemeye çalışmak da bilgisayarı ısıtır.

O fan sesi normal değil hocam (eğer attığı videodaki gibiyse) değişim şart.

İfadeler: MEQ

Ben aksi bir şey söylemedim ki, yenisi gelene kadar kurcalamaması en iyisi olacaktır. RPM düşürse bile cihaz yüksek sıcaklıkta limitlenip ya takılmalara başlayacak ya da yüksek RPM'lere çıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…