Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir LOQ 15IRX9 sahibisiniz ve baktınız ki GPU/CPU fanınız fazla gürültü yapıyor, CPU/GPU fanınız ise hiç dönmüyor bile. Panik yapmayın, hemen BDH'ın yolunu tutmadan önce denemeniz gereken bazı yöntemler var.

Laptopun arkasını açın.​

1786626916197.webp

4+2 adet uzun vida, 4 adet de kısa vidadan oluşmakta.

Fan kablolarını soketten çıkarın. Kırmızı ile işaretlidir.

1786627046118.webp

Temizlik işlemleri;​

Ortamın, yüzeyin ve soketin temiz, kuru ve tozdan arındırılmış olduğuna emin olun.
Batarya soketini mutlaka sökün.
Erkek fan kablolarını yuvalarından çıkarın.
Yuvaların temiz ve oksitsiz olduğundan emin olun.
Temiz olduğuna emin olduktan sonra tekrardan fişleri takabilirsiniz.

Kontrol İşlemleri;

Vantage veyahut Legion Controlkit uygulamasına girip CPU/GPU fan devrini kontrol edin.

1786627224029.webp

Tebrikler, 0 RPM veya alakasız bir devir görmüyorsanız cihazınız eski haline dönmüş demektir.

Batarya soketini çıkarmadan fan soketini çıkarmak doğru değil diye biliyorum. Şahsen ben kendi cihazıma işlem yaparken batarya soketini çıkarmadan hiç bir şey yapmıyorum.

Halihazırda yazmıştım oysaki. Ufak kalmış sanırım.
Evet fark ettim fakat fan soketleri yazısından sonra olduğu için yine de söyleyeyim dedim. Bazı kullanıcılar fark etmeden yaparsa sorun yaratabilir belki.
@14742, Çoğu Laptop modelinde BIOS pili olmadığı için Laptop pili söküldüğü zaman BIOS ayarlamaları da fabrika ayarına döner. Bilinçli yapılmış bir hareket.
Bilgilendirme için teşekkürler.