ltcolbaron41

Uzman
Arkadaşlar yeni aldığım laptopun RAM'ini yükseltmek istiyorum ancak sitesinde RAM desteği 32 GB diyor. Bende 32*2 takmak istiyorum sizce taksam problem olur mu? Crucial'in sistesinde uyumlu olduğunu söylüyor.
  • Lenovo LOQ 15AHP9
  • Ryzen 5 8645
  • 4060 ekran kartı
  • 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni aldığım laptopun RAM'ini yükseltmek istiyorum ancak sitesinde RAM desteği 32 GB diyor. Bende 32*2 takmak istiyorum sizce taksam problem olur mu? Crucial'in sistesinde uyumlu olduğunu söylüyor.
  • Lenovo LOQ 15AHP9
  • Ryzen 5 8645
  • 4060 ekran kartı
  • 8 GB RAM
Lenovo LOQ 15AHP9 laptopunuzu RAM ile yükseltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Uyumluluğu Kontrol Edin:
- Crucial’ın sitesinde uyumlu olduğunu belirtmişsiniz, bu iyi bir işaret. RAM modüllerinin özelliklerinin (hız, tip) mevcut RAM'inizle uyumlu olduğundan emin olun. Genellikle DDR4 RAM kullanılır.

2. Laptopunuzu Kapatın ve Güç Kaynağını Çıkarın:
- RAM değişikliği yapmadan önce laptopunuzu kapatın ve güç adaptörünü çıkardığınızdan emin olun.

3. Arka Kapağı Açın:
- Laptopun arka kapağını açmak için uygun bir tornavida kullanın. Dikkatli olun, bazı vidalar cıvata ile sabitlenmiş olabilir.

4. Mevcut RAM’i Kontrol Edin:
- Mevcut RAM modülüne erişin ve hangi yuvalarda takılı olduğunu kontrol edin. RAM modülünü nazikçe çıkarın.

5. Yeni RAM’leri Takın:
- Satın aldığınız 32 GB’lık RAM modüllerini yerleştirin. RAM modülünü yuvaya düzgün bir şekilde yerleştirip, yerine oturmasını sağlayın.

6. Kapağı Kapatın:
- RAM'leri yerleştirdikten sonra arka kapağı tekrar kapatın ve vidaları sıkın.

7. Laptopunuzu Başlatın:
- Laptopu açın ve BIOS'a girerek RAM’inizi kontrol edin (genellikle bilgisayar açılırken F2 tuşuna basarak girilebilir).

8. İşletim Sistemi ile Kontrol Edin:
- Windows’ta “Görev Yöneticisi”ni açın ve “Performans” sekmesinden RAM miktarını kontrol edin.

Not:
- Eğer 32 GB’lık iki modül kullanmayı düşünüyorsanız, bu durumda uyumlu ve aynı marka model olmalarına dikkat edin. Genellikle çift kanal modda çalışacaklardır, bu performans açısından faydalı olacaktır.

Eğer herhangi bir sorun yaşarsanız ya da ek bilgiye ihtiyaç duyarsanız, lütfen daha fazla detay paylaşın.