Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba. 3 ay önce aldığım laptopum özellikle son 1 ayda böyle şarj almamaya başlamıştı. Sorun bazen oluyor bazen hiçbir sorun yokmuş gibi olmuyordu. Normal internette gezinirken de olsa oyun oynarken daha sık yaşanıyordu. Durduk yere şarj olmayı kesiyordu.
Ben de servise gönderdim ve durumu belirttim.

İlk önce anakartta onarım denendiği, olmayınca yurt dışından anakart siparişi verildiği ve anakart değişikliği yapıldığını öğrendim. Şu an sorunun çözüldüğü ve kargoya verileceği yazıyor. Ama ben gönderirken battery drain yaşadığımı ve 230W adaptör istediğimi söylememe rağmen bu konuda somut bir adım atmadılar.
Hem nota yazdım hem Lenovo desteğe hem de BDH Bilişim'e söyledim ama bana sadece sorun çözülmez ise 230W adaptör gönderebileceklerini, onun da kesin olmadığını söyledi.

Sizce ne yapmalıyım? Ben o 230W adaptörü istiyorum.
Ayrıca bu sorunun anakartla alakalı olmasını nasıl yorumlarsınız?
İşlemcim AMD Ryzen 5 7235HS bu arada, ekran kartı ise 4050.

Benim Lenovo laptopta da alalı nerdeyse 1 sene olmuşken durduk yere bir gün kapattıktan sonra ertesi gün batarya şarj olmadığını gördüm, adaptörü çekince hemen kapanıyordu. Servise yolladım bataryayı değiştirdiler. Sorun bataryada olsa sende de bataryayı değiştirirlerdi herhalde. Anakart değiştirmekten daha masrafsız ve kolay bir şey sonuçta durduk yere anakart değiştirmezler yani.

15 ARP9 serisi hep sorunlu, umarım düzelmiştir. Koskoca firma adaptörü nasıl temin edemiyor yurt dışından? Anakartı değiştiriyorsun adaptöre gelince yok, geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
15 ARP9 serisi hep sorunlu, umarım düzelmiştir. Koskoca firma adaptörü nasıl temin edemiyor yurt dışından? Anakartı değiştiriyorsun adaptöre gelince yok, geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Defalarca ısrar ettim istiyorum adaptörü diye ilgileneceklerini söylediler ama sanmıyorum hiç.

Merhaba. 3 ay önce aldığım laptopum özellikle son 1 ayda böyle şarj almamaya başlamıştı. Sorun bazen oluyor bazen hiçbir sorun yokmuş gibi olmuyordu. Normal internette gezinirken de olsa oyun oynarken daha sık yaşanıyordu. Durduk yere şarj olmayı kesiyordu.
Ben de servise gönderdim ve durumu belirttim.

İlk önce anakartta onarım denendiği, olmayınca yurt dışından anakart siparişi verildiği ve anakart değişikliği yapıldığını öğrendim. Şu an sorunun çözüldüğü ve kargoya verileceği yazıyor. Ama ben gönderirken battery drain yaşadığımı ve 230W adaptör istediğimi söylememe rağmen bu konuda somut bir adım atmadılar.
Hem nota yazdım hem Lenovo desteğe hem de BDH Bilişim'e söyledim ama bana sadece sorun çözülmez ise 230W adaptör gönderebileceklerini, onun da kesin olmadığını söyledi.

Sizce ne yapmalıyım? Ben o 230W adaptörü istiyorum.
Ayrıca bu sorunun anakartla alakalı olmasını nasıl yorumlarsınız?
İşlemcim AMD Ryzen 5 7235HS bu arada, ekran kartı ise 4050.

Hocam merhabalar. Benzer bir durumu bende yaşıyorum. Laptop sizinkiyle aynı seriden benim ki Intel versiyonu loq 15iax9 rtx 4060. Bende 170w ile battery drain durumu olunca kendi paramla hem servis sürecini beklemeyeyim diye 230w adaptör aldım. Ancak bir süre sonra durup dururken oyundayken şarjı kesti bende pil uyarısı çıkınca farkettim. Adaptör bozuktur diye aldığım yer ile görüşüp yenisiyle değiştim ve ayrıca uzatmayı da değişip akım koruma ekledim. Yine de aynı durumu 5 defa yaşadım. Dikkatimi çeken bende sorun ortaya çıkınca adaptörde kısa süreliğine kendini kitlemesine sebep oluyor başka bir lenovoya takarak test ettim biraz bekleyince kendine geliyor. Şarj kestikten sonra hemen 170w'yi takınca hemen şarj ediyor ancak hem sistemi besleyemiyor hem de vaadi edilen watt değerlerine çıkamıyor. Bütün kullanılan parçalarda orjinal bu arada. Muhtemelen anakarti kronik sorunlu bu serinin lenovonun yazdığı güç değerleri de kağıt üzerinde kaldı.

Benim Lenovo laptopta da alalı neredeyse 1 sene olmuşken durduk yere bir gün kapattıktan sonra ertesi gün batarya şarj olmadığını gördüm, adaptörü çekince hemen kapanıyordu. Servise yolladım bataryayı değiştirdiler. Sorun bataryada olsa sende de bataryayı değiştirirlerdi herhalde. Anakart değiştirmekten daha masrafsız ve kolay bir şey sonuçta durduk yere anakart değiştirmezler yani.

Çoğu kişi sorunun adaptörde olduğunu biliyor ve bunu özellikle belirtiyor bilgisayara 230W adaptör fazla gelecek olsa zaten 170W adaptörde güç alamama gibi bir sorun olmaz kullanıcılar artık bunun farkında, firma kötülemek gibi olmasın ama yetkili servislerin de garanti kapsamında yapılan onarımlardan para kazandıkları bilinmeli. Bunun haricinde yetki belgesinin açılan ihale ile verilmesi durumu var ama başımız yanar diye bu konulara pek girmeye gerek yok.

Hocam merhabalar. Benzer bir durumu bende yaşıyorum. Laptop sizinkiyle aynı seriden benim ki Intel versiyonu loq 15iax9 rtx 4060. Bende 170w ile battery drain durumu olunca kendi paramla hem servis sürecini beklemeyeyim diye 230w adaptör aldım. Ancak bir süre sonra durup dururken oyundayken şarjı kesti bende pil uyarısı çıkınca farkettim. Adaptör bozuktur diye aldığım yer ile görüşüp yenisiyle değiştim ve ayrıca uzatmayı da değişip akım koruma ekledim. Yine de aynı durumu 5 defa yaşadım. Dikkatimi çeken bende sorun ortaya çıkınca adaptörde kısa süreliğine kendini kitlemesine sebep oluyor başka bir lenovoya takarak test ettim biraz bekleyince kendine geliyor. Şarj kestikten sonra hemen 170w'yi takınca hemen şarj ediyor ancak hem sistemi besleyemiyor hem de vaadi edilen watt değerlerine çıkamıyor. Bütün kullanılan parçalarda orjinal bu arada. Muhtemelen anakarti kronik sorunlu bu serinin lenovonun yazdığı güç değerleri de kağıt üzerinde kaldı.
Hocam benim anakart değişti değiştikten 1 gün sonra yine aynı sorunu yaşamaya başladım. Yine servise göndereceğim sıkıldım artık.