Çözüldü Lenovo LOQ 15IAX9 laptopta bazı tuşlar sadece diğer tuşlara basılı tutunca çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enes138
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 453
  • Etiketler Etiketler
    #klavye
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes138

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba, Lenovo LOQ 15IAx9 83GS007XTR model bir laptop kullanıyorum. Dünden itibaren klavyemde garip bir sorunla karşılaşmaya başladım. Klavyemdeki bazı tuşları başka bir tuşa basılı tutmadan kullanamıyorum:
  • 6 ve 7
  • Y ve U
  • H ve J
  • N ve M
Bu tuşları kullanabilmek için Caps Lock tuşuna veya başka bir tuşa basılı tutmam gerekiyor. Örneğin, "M" tuşuna basabilmek için önce Caps Lock’a basılı tutuyorum, ardından "M" tuşuna bastığımda çalışıyor. Aksi takdirde bu tuşlar tepki vermiyor. Ayrıca, bu tuşların aynı sırada yan yana olması ve yatay açıdan aynı hizada bulunması dikkatimi çekti.

Bilgisayarımda Windows 11 işletim sistemi yüklü. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ek olarak, belirtmekten pişmanlık duyuyorum, fakat bu sorunu yaşamaya başlamadan önce iş yerinde yemeğimi masamda yemeyi tercih ettim. Yemek tabağımı klavyemin üstüne, tuşlara temas etmediğinden emin olarak koydum, ancak birkaç kez tabağın alt kısmı klavyedeki bazı tuşlara rastgele temas etti. Acaba o sırada yanlışlıkla bir kısayol tuşu kombinasyonu kullanılmış olabilir mi? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Aygıt Yöneticisi'nden klavye sürücüsünü kaldırır mısın? Ardından buradan sıfırdan sürücünü kurmayı dene.

Denedim fakat sorun hala devam ediyor.
Başlat kısmına Erişim Kolaylığı Klavye Ayarları yazıp sizin isteğiniz dışında aktif olan bir seçenek var mı diye kontrol eder misiniz? Belki bu seçeneklerden birini devre dışı bırakmak işe yarayabilir.

Mesela:

Zaten hepsi devre dışı bırakılmış durumda.
Windows + R ile Çalıştır'ı açın ve regedit yazın.

HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Services > Kbdclass > Parameters dizinini takip edin. KeyboardDataQueueSize anahtarını bulun ve içine girin. Mevcut varsayılan değeri 64 olması lazım. Onu 96 yapar mısınız?

Denedim fakat yine çalışmadı.

Harici bir klavye takıp deneme şansınız var mı?

Harici bir klavye ile denediğimde tuşlar çalışıyor, sadece Laptop'ın klavyesinde bu sorun oluyor. Direk klavye sorunlu derdim aslında ama herhangi bir tuşa basılı tutarken çalışmayan tuşlara bastığımda çalışmaları gerçekten çok ilginç.

Son düzenleyen: Moderatör:
FN + Q deneyelim, belki işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…