Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enes138

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba, Lenovo LOQ 15IAx9 83GS007XTR model bir laptop kullanıyorum. Dünden itibaren klavyemde garip bir sorunla karşılaşmaya başladım. Klavyemdeki bazı tuşları başka bir tuşa basılı tutmadan kullanamıyorum:
  • 6 ve 7
  • Y ve U
  • H ve J
  • N ve M
Bu tuşları kullanabilmek için Caps Lock tuşuna veya başka bir tuşa basılı tutmam gerekiyor. Örneğin, "M" tuşuna basabilmek için önce Caps Lock’a basılı tutuyorum, ardından "M" tuşuna bastığımda çalışıyor. Aksi takdirde bu tuşlar tepki vermiyor. Ayrıca, bu tuşların aynı sırada yan yana olması ve yatay açıdan aynı hizada bulunması dikkatimi çekti.

Bilgisayarımda Windows 11 işletim sistemi yüklü. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ek olarak, belirtmekten pişmanlık duyuyorum, fakat bu sorunu yaşamaya başlamadan önce iş yerinde yemeğimi masamda yemeyi tercih ettim. Yemek tabağımı klavyemin üstüne, tuşlara temas etmediğinden emin olarak koydum, ancak birkaç kez tabağın alt kısmı klavyedeki bazı tuşlara rastgele temas etti. Acaba o sırada yanlışlıkla bir kısayol tuşu kombinasyonu kullanılmış olabilir mi? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Çözüm
Son düzenleme:
Sonucu bildirirsiniz.

Nedir durum?
Format atmak için yedeklerimi aldım ve format atmadan önce son bir kez Rocket League oynayayım dedim. Birkaç el oynadım, ardından oyunu kapattım ve format atmaya başlayacakken sorunun çözüldüğünü fark ettim.

Nasıl çözüldüğüne dair hiçbir fikrim yok ama şu an mutluyum. Zaten çok absürt bir hataydı. Düzeldikten sonra sorun 2 kez daha tekrar yaşandı fakat klavyenin tuşlarına kısa bir süre rastgele bastığımda düzeldi. Gerçekten çok saçma. Yine de format atacağım ama kısa bir süre erteleyeceğim. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Aynı modelde aynı sıkıntıyı şu an ben de yaşıyorum. Bilgisayarım yeni. İ, H, G, ESC gibi tuşlar üstüne 3-4 kere sürekli basmadan çalışmaya başlamıyor. Üst üste bastıktan sonra sıkıntısız bir şekilde çalışıyorlar. Başta virüs ya da yazılımsal kaynaklı olabileceğini düşünüp taze Windows 11 format attım, bütün sürücüler güncel vaziyette. Sorun çözülmedi. Garantiye vereceğim mecbur olarak.

Aynı modelde aynı sıkıntıyı şu an ben de yaşıyorum. Bilgisayarım yeni. İ, H, G, ESC gibi tuşlar üstüne 3-4 kere sürekli basmadan çalışmaya başlamıyor. Üst üste bastıktan sonra sıkıntısız bir şekilde çalışıyorlar. Başta virüs ya da yazılımsal kaynaklı olabileceğini düşünüp taze Windows 11 format attım, bütün sürücüler güncel vaziyette. Sorun çözülmedi. Garantiye vereceğim mecbur olarak.
Laptopumu anakartı yandığı için teknik servise göndermiştim. Ek olarak bu sorundan da bahsettim, fakat klavyede bir sorun olmadığını söylediler. Cihaz elime ulaştığında sorun ortadan kalkmıştı. Sanırım format atılınca problem çözülmüş.

Klavye sorunu hakkında yeni bilgileri paylaşmak istiyorum. Servis tarafından bilgisayara format atılmıştı ve elime ulaştığında çalışıyordu fakat 2-3 gün sonra klavye tekrardan bozuldu. 3 hafta sonra tekrardan klavye sorunu için servise gönderdim. Servis direk laptop'ın klavye kasasını değiştirip yeni bir kasa taktı. Sorunun kaynağı hakkında bir bilgi yok.

Son düzenleme: