Lenovo LOQ 15IAX9 nasıldır?

Peki ben bu laptopu alsam işlemcisine 50W 60W limit koysam, undervolt etsem bu sorunlar düzelmez mi? Çünkü yaptığım araştırmaya bakılırsa bu sorun anakarttaki mosfetlerin yanmasından dolayı oluyor. Amperi düşürmek için güç limit ve undervolt yapacağım. Mantıken düzelmesi gerek aslında.

İlla sorun çıkartacak diye bir şey yok. Aynı modeli kuzenim de kullanıyor. Bir sorun yaşamadı. Ama bu sorun çıkarmayacak anlamına da gelmez. Riskli tercih bence.
10.nesil legion aldım mesela. Bende yazılımsal sorun yaşıyorum. Her cihazda aynı standartta olmuyor ne yazık ki.

Gerek var mı?

Yani bu bütçede bu özellikler ve bu ekrana sahip başka bir cihaz var mı ki? Bütçem 35 benim en üstüm zaten, normalde bütçem 20bin falandı.
Eğer illa gaming odaklı bir laptop arıyorsanız böyle bir model var alternatif olarak. Yalnız, ısınan bir model, baştan belirteyim. Fakat anakart arızası yerine ısınmasını yeğlerim.

Eğer gündelik bir kullanıcı iseniz daha düşük bütçede bu modele de bakabilirsiniz. İçerisindeki 7735HS CPU'nun iGPU'su gayet başarılı, 680M. Alternatif olabilir sizin için.

Yine de benim önerim hala bu bütçelerde ikinci ele yönelmeniz. Çünkü 35-37 bantlarında 4050 hatta 4060 cihazlar bulunabiliyor. Acer Nitro 5 veya ASUS TUF F15 bakılabilir.

Ya aslında benim de aklımda ikinci el almak var ancak ailem sıfır almaya zorluyor. Diyorum ki bak sıfır ayarında ikinci eller var alalım, yok diyorlar.

Aslında kötü de demiyorlar bu kadar para bayılacaksın sıfır al bari dimi. Aşırı artmış fiyatlar.

Bahsettiğiniz ASUS laptopu arkadaşım önerdi. Ekran kartı olarak 20W daha düşük ve 2GB daha az VRAM'i var. Ekran olarak loq'dan daha kötü ve bataryası daha düşük.

En azından yanmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…