Selam arkadaşlar, RTX 4060 - i5 12450H donanımlı Lenovo LOQ 15IRH8 laptopa sahibim. İlk aldığımda 2x16 Cruical 5600 MHz RAM'lerle upgrade etmiştim ancak sanırım bu bellekler uyumsuz çalışıyor. İşlemcimin en fazla desteklediği 4800 MHz'de çalıştırdığım zaman oyun oynarken donup kalıyor güç düğmesinden kapatmadıkça da düzelmiyor. O yüzden 4000 MHz'de çalıştırıyordum ancak hem BIOS güncellemesinde frekans ayarı kaldırıldı, hem de daha düşük hızda kullanmak istemiyorum açıkçası. Uyumlu bellek önerirseniz çok sevinirim.
Şu an gözüme kestirdiğim
Kingston Impact 32GB model bellekler var. Bu işimi görür mü? Daha iyi bir öneriniz varsa iletebilirsiniz. Samsung tercih etmek istiyordum ama piyasada pek bulunmuyor. Olanlar da pek güvenilir gelmedi. Şimdiden teşekkür ederim.
Lenovo LOQ 15IRH8 dizüstü bilgisayarınız için RAM uyumluluğu konusunda daha iyi performans sağlamanız adına birkaç öneride bulunabilirim:
1.
Kingston Impact 32GB Modeli:
- Kingston Impact bellekleri genellikle dizüstü bilgisayarlar için iyi bir uyumluluk sunar.
- Bu model, yüksek hızda çalışabilme yeteneğine sahip ve çoğu modern dizüstü bilgisayarla uyumludur. Ancak, 5600 MHz’de çalıştırmak konusunda yine uyumsuzluk yaşama ihtimaliniz bulunabilir. Belirttiğiniz donma sorunları için daha düşük frekansta, örneğin 4800 MHz veya 4000 MHz’de çalıştığından emin olun.
2.
Alternatif RAM Seçenekleri:
-
Crucial Ballistix 32GB (BLE32G56C18U4BL): Crucial markası, genellikle yüksek uyumluluk ve güvenilirlik sunar. Bu bellek, laptopunuzla uyumlu çalışabilir.
-
Corsair Vengeance 32GB (CMSX32GX5M2A5600C18): Corsair da oldukça güvenilir bir marka olup, oyuncular arasında popülerdir. Bu bellek, özellikle oyun performansında iyi sonuçlar almanıza yardımcı olabilir.
3.
BIOS Güncellemeleri:
- BIOS güncellemelerinizi kontrol edin ve en son sürümü yükleyin. Bu güncellemeler genellikle RAM destekleri ile ilgili iyileştirmeler sunabilir.
4.
RAM Slotları:
- Eğer mevcut RAM modülünüz ile yeni almak istediğiniz modül arasında uyumsuzluk varsa, iki RAM modülünü de değiştirmek iyi bir fikir olabilir. 2x16 GB kit almak, genellikle daha iyi stabilize performans verir.
5.
Hız Ayarları:
- RAM'i manuel olarak ayarladıktan sonra BIOS'ta yeniden yapılandırıyorsanız, önce XMP (Extreme Memory Profile) ayarlarını kontrol edin. Bu ayar, RAM'inizin maksimum potansiyelini kullanmanıza yardımcı olabilir.
Son olarak, RAM form faktörünü (SODIMM) ve DDR türünü (DDR5) kontrol etmenizde fayda var, böylece aldığınız belleklerin bilgisayarınıza tam uyumlu olduğundan emin olabilirsiniz.