Çözüldü Lenovo LOQ 15IRH8 laptop ekranı harici ekran olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba başlıkta da dediğim gibi kullandığım laptop linkteki laptoptur. NVIDIA Control panelden bakınca laptop ekranı gözükmüyor onun yerine 2.ekranım sanki laptop ekranımmış gibi çıkıyor. Yan ekranımı sökünce ise NVIDIA Control paneldeki birçok ayar gidiyor ve laptop ekranım kablo ile bağlamadığım ekranım olarak gözüküyor bunu nasıl çözerim?

Çözüm
Eskiden böyle değildi ise Optimus ayarını değiştirmişsiniz demektir. Dahili grafik işlemciyi kapatırsanız sistem sadece harici ekran kartıyla çalışırsa laptop ekranını NIVIDA kontrol paneli altından ayarlanabilir. Tabii ki laptopta bu özelliğin olması lazım. Eğer yanlış hatırlamıyorsanız tabii.
Ben sorun göremedim, laptop ekranınız UHD Graphics'e bağlı ve Intel grafik arayüzünden yönetiliyor, o sebeple ayarlar azalıyor.

Harici monitör bağladığınızda ayarlar artar çünkü o zaman direkt olarak NVIDIA'ya bağlıyorsunuz.

Eskiden böyle değildi ve laptop ekramım 4060 yazan kısımda gözüküyordu birkaç gün öncesine kadar.

Siz dedikten sonra bir bakayım dedim her yerde yan ekranım 1. ekran olarak gözüküyor laptop ekranım 2

Dosya Ekleri

• image_2024-10-29_105221778.webp
    46,6 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Eskiden böyle değildi ise Optimus ayarını değiştirmişsiniz demektir. Dahili grafik işlemciyi kapatırsanız sistem sadece harici ekran kartıyla çalışırsa laptop ekranını NIVIDA kontrol paneli altından ayarlanabilir. Tabii ki laptopta bu özelliğin olması lazım. Eğer yanlış hatırlamıyorsanız tabii.

Çözüm
Vantage uygulaması üzerinden de ayarlayabilir, LOQ'ların çoğunda MUX var diye biliyorum.

NVIDIA Control panel sorunum çözüldü teşekkür ederim. Ama hala asıl sorunum olan laptop ekranım 2.ekran olarak gözüküyor ssdede olduğu gibi.

Tekrar kontrol ettim NVIDIA Control panelde artık 1. ekran olarak gözüküyor laptop ekranım windowsdada aynı 1.ekran oldu bir tek Intel programında öyle sorun olur mu sizce?

Dosya Ekleri

• image_2024-10-29_114928464.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 73
  • image_2024-10-29_115030331.webp
    22 KB · Görüntüleme: 73

Hocam aynı sorun bende yaşıyorum nasıl çözdün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…