Lenovo LOQ i5 12600HX 16 GB RAM 1 TB SSD RTX 4050 105W

Bu bilgisayarı almayı düşünüyorum fakat her yerde anakart sorunu görüyorum. 12600HX hakkında pek bir yorum göremedim bilen birileri varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Bugün MediaMarkt bayisine gittim ve bu ürünü detaylı inceledim. Kronik olarak hiçbir sorununun olmadığını söylediler. Bu bilgisayarda anakart sorunun olmadığını söylediler. Aynı şekilde Vatan Bilgisayar'da da aynı yorumları aldım. Bilen birileri veya kullanan birileri varsa lütfen yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mediamarkta çalışan adamlar meslek lisesi terk adamlar. Bilgisayarla ilgili bilgileri açıp kapamaktan ötesi değil. Anakart yakan sorunun sebebini bilmiyoruz. Orta doğuda görülme şansı daha yüksek sadece onu biliyoruz. Türkiye'de malum mena ülkesi olduğu için risk almaya değmez. Daha farklı modellere yönelin. Ayrıca hx serisi işlemciler undervoltsuz sobadan daha fazla ısınıyor.

Mediamarkta çalışan adamlar meslek lisesi terk adamlar. Bilgisayarla ilgili bilgileri açıp kapamaktan ötesi değil. Anakart yakan sorunun sebebini bilmiyoruz. Orta doğuda görülme şansı daha yüksek sadece onu biliyoruz. Türkiye'de malum mena ülkesi olduğu için risk almaya değmez. Daha farklı modellere yönelin. Ayrıca hx serisi işlemciler undervoltsuz sobadan daha fazla ısınıyor.
ASUS Tuf F16 FX607VU-RL073W bu model hakkında bir bilgin var mı kral sen bilgili bi abiye benziyorsun.

Kanka bu ASUS modelini ben ana bilgisayarım olarak güncel kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. Gayet memnunum hiçbir problemi yok. Sadece fiyatı bayağı bir artmış 1 ay önce 32K ya aldım ben.
Peki belli başlı sağlam oyunlarda aldığın fps değerleri nedir birde soğutma sistemi hakkında bilgi verir misin? Yarın kesin almayı düşünüyorum.

Peki belli başlı sağlam oyunlarda aldığın FPS değerleri nedir bir de soğutma sistemi hakkında bilgi verir misin? Yarın kesin almayı düşünüyorum.

Dostum istediğin oyunları söyle ben oynamışsam yazayım benim oynadığım oyunlar Valorant, F1 2023 ve Elite dangerous bu oyunların hepsinde (Valorant hariç) işlemci 85-95 arası ekran kartı da 75'i geçmiyor. Valorant da işlemci 75 derece civarı.

Tabii bu dediğim sıcaklıkları almak için Ghelper üzerinden 50 watt sınırı koyman lazım işlemciye yoksa 95 sabit oynarsın bütün oyunları.

FPS değerleri de 140W bir 4050 ne veriyorsa o kadar veriyor hocam internetten test videolarına bakabilirsin.

Dostum istediğin oyunları söyle ben oynamışsam yazayım benim oynadığım oyunlar Valorant, F1 2023 ve Elite dangerous bu oyunların hepsinde (Valorant hariç) işlemci 85-95 arası ekran kartı da 75'i geçmiyor. Valorant da işlemci 75 derece civarı.

Tabii bu dediğim sıcaklıkları almak için Ghelper üzerinden 50 watt sınırı koyman lazım işlemciye yoksa 95 sabit oynarsın bütün oyunları.

FPS değerleri de 140W bir 4050 ne veriyorsa o kadar veriyor hocam internetten test videolarına bakabilirsin.
Tamamdır yardımın için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.