befirat

Başarılı
Arkadaşlar, lütfen Lenovo ile anakart yanması hakkında iletişime geçmeye, para iadesi almaya çalışın; gerekirse Lenovo ürünü almayın. Lenovo'nun bir an önce laptopları toplatması veya BIOS güncellemesi ile undervolt vb. bir şey yapıp geçici de olsa anakart yanma sorununu düzeltmesi lazım. Bu olayları duyanlar çözüm arıyorlar; sonuçta 30.000-70.000 TL verilmiş cihazlar bunlar. Ve bu olay, sürücüleri güncelleştir çözülür gibi bir sorun değil.

Ayrı olarak AMD laptopta yanma sorunu yaşayan varsa, kanıtlarıyla beraber detaylıca ne olduğunu anlatabilir mi? Bari AMD kullanıcıları rahatlasın ve piyasada alınabilecek bir laptop olsun. Neredeyse bütün düşük bütçe laptoplarda sorun var. Bir tek Lenovo'da yoktu, o da patladı.

@Recep Baltaş
@Enes138
@4323
@incii
@Leon Scott Kennedy

Gördüğüm kadarıyla Lenovo desteğine bu sorunla ilgili başvurulduğunda Ağustos 2024 sonrası üretilen cihazlarda problemin giderildiğini belirtmişler. Son aylarda da bildiğim kadarıyla iki kez BIOS güncellemesi yayınlandı. En azından ben 2 BIOS güncellemesi aldım ve yaptım. Ağustos 2024 sonrası üretilen cihazlarda sorun çözülmüş olabilir. Öncesindeki cihazlar içinse, özellikle AMD işlemcilerde daha önce bu tür bir sorun yaşandığını görmemiştim. Ancak son birkaç gündür bu sorunu yaşadığını söyleyen kullanıcılarla karşılaştım. Eğer alınacaksa ürünün üretim tarihine dikkat edilmeli ama tavsiye etmiyorum. :(

O zaman toplatılması ya da undervolt ile düzeltmeleri lazım. Hem bizim için sorun hem de onlar için sorun. Adları HP gibi bozuk bilgisayar satıcısına dönecek.
Gizli gizli güncellemeler yayınlıyorlardır elbette bu sorunu çözmek için. Cihazların toplatılması markanın itibarı açısından çok kötü olur, öyle bir şeye kalkışacaklarını sanmam. Sorunu bile kabul etmedi marka. 8645HS gibi verim odaklı işlemcide bile yaşayanlar olmuş yurt dışında, undervolt ile çözülür mü bilmiyorum. Parça veya üretim kalitesizliği gibi geliyor daha çok.

Arkadaşlar, lütfen Lenovo ile anakart yanması hakkında iletişime geçmeye, para iadesi almaya çalışın; gerekirse Lenovo ürünü almayın. Lenovo'nun bir an önce laptopları toplatması veya BIOS güncellemesi ile undervolt vb. bir şey yapıp geçici de olsa anakart yanma sorununu düzeltmesi lazım. Bu olayları duyanlar çözüm arıyorlar; sonuçta 30.000-70.000 TL verilmiş cihazlar bunlar. Ve bu olay, sürücüleri güncelleştir çözülür gibi bir sorun değil.

Ayrı olarak AMD laptopta yanma sorunu yaşayan varsa, kanıtlarıyla beraber detaylıca ne olduğunu anlatabilir mi? Bari AMD kullanıcıları rahatlasın ve piyasada alınabilecek bir laptop olsun. Neredeyse bütün düşük bütçe laptoplarda sorun var. Bir tek Lenovo'da yoktu, o da patladı.

@Recep Baltaş
@Enes138
@4323
@incii
@Leon Scott Kennedy

Bazı kullanıcılar voltaj düşürme işlemininde sorunu kurtarmadığını söyleyebiliyor. Ben şahsen BIOS kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmekteyim çeşitli iddalar var fakat bunlardan en önemlisi sanırım bu anakartların Hindistan'da üretildiği iddası. Henüz doğrulandığından emin değilim Lenovo videosunda bahsetmişlerdi sanırım. Anlık kullanıcısı olan arkadaşlarım cihazlarını sürekli izlemede tutun başka bir seçeneğiniz yok gibi şu anda ekstra soğutucu alın, ortamı havalandırın ve serin tutun cihaza yapabiliyorsanız termal kısıtlama sıcaklığını düşürün (örneğin 80 derece veya 85-90 derece gibi) önerebileceklerim bunlar. Dikkatli olun Lenovo cihazları severim ama bu sorun can sıkabiliyor. En ufak sorunda bile servis ile iletişimde olun. Geçmiş olsun dileklerimi iletir diğer arkadaşlarıma dikkatli olmasını tavsiye ederim iyi akşamlar.

Ben neden bu konuya etiketlendim bir fikrim yok, etiketlenmeseydim daha iyiydi. Lenovo LOQ kullanmadım, gidip forumdaki bulunan üyelerin gazıyla görsellerden güzel durması ile önerdim. Lenovo ürün bile girmedi evime, kendi şehrimde yaşayan bir arkadaşım sayesinde İdeapad G3 kullandım o da en kısılmış modeliymiş o yüzden Lenovo sevemedim kendi kullandığım laptopa göre. Kendi kullandığım sabit bir cihaz yok, masaüstüm var bir de eski Asus x serisi ofis laptopum var bir de oyun laptopu olarak Casper G870'im var onu da donanımına göre alternatifi olmadığı için fiyatı olarak öyle aldım. Lenovo hakkında yorum yapmayacağım adına bir kişiye söz verdim, yeterince yorumumda görüşümde forumda araştırırsanız mevcut. Maalesef bu nedenlerden dolayı öyle LOQ hakkında daha da yorum yapamam zaten deneyimlerimi de aşıyor. Ben ne anakart yaktım hayatımda ne yakan gördüm benim için bu sorunda epey yabancı.
Ama şunu net söylerim, Techolay bence bu konuda çok iyi yüzlü bir forum. Ben üye olduğumda foruma ki ben forum açıldıktan çok sonra üye olmadım, ilk üyelerinden olmasam da yeterince zaman geçirdim, gözlemlediğim kadarıyla çok LOQ kullanıcısı var forumda ve LOQ kültünün oluşması fikrinin oluşması benim kafamda bu forum sayesinde oldu. Ben bu modeli önerdim onların demesiyle sonra pişman oldum. HP hall sensör problemi vardı onu da hiç öneremedim. Laptop konularında ilgili olmama rağmen sıfır öneri verebilir hale geldim açıkçası. HP, Lenovo elendi zaten geriye uygun fiyatlı laptop üreten marka kalmıyor arkadaşlar. Casper Monster' zaten sayan yok, olanı da linci yiyor ister yönetim tarafından olsun ister üye hiç fark etmez. Asus vs. öneriliyor şu anda ve Asus'un fiyatları hiç uygun olmuyor. Acer nispeten iyi ama o da uygun değil. Bir ara Erazer önerildi, benim zaten alakam yoktu onun hakkında da konuşmadım doğru olarak. Vram konusu hakkında çok başım yandı mesela o derdimi bile düzgün anlatamadım.

Kısaca laptop konularına gelmiyorum komple. Benim laptop ile tek alakam, güncel donanım kullanmam. 4060 laptopum ile fazlaca ağır oyun oynadım, test yaptım. Performansı hemen hemen ne kadar ? Programlardan en iyisi kaç kötüsü kaç ? Ortalama skor alır biliyordum. W değerinin önemi, vram ne kadar önemli bu konulara yeterince hakimdim. Bunlar hakkında ki yazılarım kimse tarafından anladım ki önemsenmiyor. Bu arada 4060'ı tabii sadece kendi laptopuma göre yorumlamıyorum farklı farklı laptopların 4060 modellerinin skoru olsun ısıları olsun inceledim konular aracılığı ile.

Sonuç olarak ben, üyeliğimi dondurma kararı aldım. Yani aktif olmayacağım. Forumu sevmiyorum değil ama dediğim gibi iki yüzlü buluyorum. Zira sıcak fırsatlar konusunda bile konular Lenovo önerisi kaynarken baktım ki Recep abi ne zaman Lenovo videosu çekti Asus vs. önerilmeye başlandı. Her şey çok politika ve yapmacık geliyor bana. Açıkçası önerirken giriş seviyesinde korkmadığım güvendiğim marka Asus'tur. TUF A15'i de elime alma fırsatı buldum. Onun hakkında da yorum yapma fırsatı forumda pek bulamadım. Casper kullanıyorum diye inanılmaz da dışlandığımı hissediyorum o da ayrı konu. Özete girecek olursam, bu forum Lenovo kendini düzeltmeli diyebileceğiniz en son forum. Recep abi anakart yandı konusu çekmeden önce her yer de LOQ önerisi görebilirdiniz. Şu an çok azaldı ama bana samimi gelmiyor. Şu an burada benim için LOQ kendini düzeltsin diye bir mesaj vermek benim için çölde su aramaya benziyor. Rahatlıkla söyleyebilirim ki çok fazla forumda üyeliğim var ben bu forum kadar Lenovo seven forum görmedim. Recep abi zaten o videoyu çekmese kimsenin böyle bir sorundan endişesi bile yoktu. Benim yazımı okuyan destek veren herkese teşekkür ediyorum ve sizlere veda ediyorum. Daha da içimi dökmek isterdim ama kimseye ne mağdur olarak görünmek istiyorum ne de birinin kalbini kırmak istiyorum o yüzden görüşürüz. İyi forumlar dilerim. Lenovo'da yeni serileri ile vs. konuyu kapatır diye düşünüyorum.

Edit: 1 tane dondurma işlemi iptal ettiğim için dondurma işlemim (30 gün sonra) 7 Ağustos tarihinde başlar 1 haftasına biter. 7 Ağustos harici hesaba girmem muhtemelen artık.

Son düzenleme:
Ben neden bu konuya etiketlendim bir fikrim yok, etiketlenmeseydim daha iyiydi. Lenovo LOQ kullanmadım, gidip forumdaki bulunan üyelerin gazıyla görsellerden güzel durması ile önerdim. Lenovo ürün bile girmedi evime, kendi şehrimde yaşayan bir arkadaşım sayesinde IdeaPad G3 kullandım o da en kısılmış modeliymiş o yüzden Lenovo sevemedim kendi kullandığım laptopa göre. Kendi kullandığım sabit bir cihaz yok, masaüstüm var bir de eski ASUS X serisi ofis laptopum var bir de oyun laptopu olarak Casper G870'im var onu da donanımına göre alternatifi olmadığı için fiyatı olarak öyle aldım. Lenovo hakkında yorum yapmayacağım adına bir kişiye söz verdim, yeterince yorumumda görüşümde forumda araştırırsanız mevcut. Maalesef bu nedenlerden dolayı öyle LOQ hakkında daha da yorum yapamam zaten deneyimlerimi de aşıyor. Ben ne anakart yaktım hayatımda ne yakan gördüm benim için bu sorunda epey yabancı.
Ama şunu net söylerim, Techolay bence bu konuda çok iyi yüzlü bir forum. Ben üye olduğumda foruma ki ben forum açıldıktan çok sonra üye olmadım, ilk üyelerinden olmasam da yeterince zaman geçirdim, gözlemlediğim kadarıyla çok LOQ kullanıcısı var forumda ve LOQ kültünün oluşması fikrinin oluşması benim kafamda bu forum sayesinde oldu. Ben bu modeli önerdim onların demesiyle sonra pişman oldum. HP hall sensör problemi vardı onu da hiç öneremedim. Laptop konularında ilgili olmama rağmen sıfır öneri verebilir hale geldim açıkçası. HP, Lenovo elendi zaten geriye uygun fiyatlı laptop üreten marka kalmıyor arkadaşlar. Casper Monster' zaten sayan yok, olanı da linci yiyor ister yönetim tarafından olsun ister üye hiç fark etmez. ASUS vs. öneriliyor şu anda ve ASUS'un fiyatları hiç uygun olmuyor. Acer nispeten iyi ama o da uygun değil. Bir ara Erazer önerildi, benim zaten alakam yoktu onun hakkında da konuşmadım doğru olarak. VRAM konusu hakkında çok başım yandı mesela o derdimi bile düzgün anlatamadım.

Kısaca laptop konularına gelmiyorum komple. Benim laptop ile tek alakam, güncel donanım kullanmam. 4060 laptopum ile fazlaca ağır oyun oynadım, test yaptım. Performansı hemen hemen ne kadar? Programlardan en iyisi kaç kötüsü kaç? Ortalama skor alır biliyordum. W değerinin önemi, VRAM ne kadar önemli bu konulara yeterince hakimdim. Bunlar hakkında ki yazılarım kimse tarafından anladım ki önemsenmiyor. Bu arada 4060'ı tabii sadece kendi laptopuma göre yorumlamıyorum farklı farklı laptopların 4060 modellerinin skoru olsun ısıları olsun inceledim konular aracılığı ile.

Sonuç olarak ben, üyeliğimi dondurma kararı aldım. Yani aktif olmayacağım. Forumu sevmiyorum değil ama dediğim gibi iki yüzlü buluyorum. Zira sıcak fırsatlar konusunda bile konular Lenovo önerisi kaynarken baktım ki Recep abi ne zaman Lenovo videosu çekti ASUS vs. önerilmeye başlandı. Her şey çok politika ve yapmacık geliyor bana. Açıkçası önerirken giriş seviyesinde korkmadığım güvendiğim marka ASUS'tur. TUF A15'i de elime alma fırsatı buldum. Onun hakkında da yorum yapma fırsatı forumda pek bulamadım. Casper kullanıyorum diye inanılmaz da dışlandığımı hissediyorum o da ayrı konu. Özete girecek olursam, bu forum Lenovo kendini düzeltmeli diyebileceğiniz en son forum. Recep abi anakart yandı konusu çekmeden önce her yer de LOQ önerisi görebilirdiniz. Şu an çok azaldı ama bana samimi gelmiyor. Şu an burada benim için LOQ kendini düzeltsin diye bir mesaj vermek benim için çölde su aramaya benziyor. Rahatlıkla söyleyebilirim ki çok fazla forumda üyeliğim var ben bu forum kadar Lenovo seven forum görmedim. Recep abi zaten o videoyu çekmese kimsenin böyle bir sorundan endişesi bile yoktu. Benim yazımı okuyan destek veren herkese teşekkür ediyorum ve sizlere veda ediyorum. Daha da içimi dökmek isterdim ama kimseye ne mağdur olarak görünmek istiyorum ne de birinin kalbini kırmak istiyorum o yüzden görüşürüz. İyi sosyaller dilerim. Lenovo'da yeni serileri ile vs. konuyu kapatır diye düşünüyorum.

Edit: 1 tane dondurma işlemi iptal ettiğim için dondurma işlemim (30 gün sonra) 7 Ağustos tarihinde başlar 1 haftasına biter. 7 Ağustos harici hesaba girmem muhtemelen artık.

Hocam birkaç konuda isminizi duyduğum için etiketledim rahatsızlık verdiğim için pardon.

Bence bu sorun sadece lenovoyla ilgili degil. En cok satilan cihazlarin lenovo oldugunu dusunuyorum bundan dolayi cok goze batiyor. Cunku daha gecen gun Nitro 16 anakart yanma konusu gormustum. Bence Asus ROG, MSI Katana, Pulse, Vector falan onerin gaming laptop olarak.

2025 kasalarda düzeltilir diye düşünüyorum. 2024 kasalarda anakart sorunu ile karşılaşıldı sadece.
Ahhaah yil bilmem kac yine boyle bir cumle gormustum saka degil bu arada ciddi ciddi bu cumlenin aynisini hatirliyorum cok uzun zaman once gormustum galiba tam hatirlamiyorum. Bence planli eskitmeyi biraz abartmislar garantisi varken bozuluyor.

Bence bu sorun sadece lenovoyla ilgili degil. En cok satilan cihazlarin lenovo oldugunu dusunuyorum bundan dolayi cok goze batiyor. Cunku daha gecen gun Nitro 16 anakart yanma konusu gormustum. Bence Asus ROG, MSI Katana, Pulse, Vector falan onerin gaming laptop olarak.

Ahhaah yil bilmem kac yine boyle bir cumle gormustum saka degil bu arada ciddi ciddi bu cumlenin aynisini hatirliyorum cok uzun zaman once gormustum galiba tam hatirlamiyorum. Bence planli eskitmeyi biraz abartmislar garantisi varken bozuluyor.
Asus ROG ve MSI Vector fiyatlarından haberin yok senin herhalde. Bütçesi 30-40 bin arasında olan adama ROG veya Vector öner bakayım. MSI Katana serisi de başarısız bir seri. Kendim kullandığım için söylüyorum, kasa kalitesi iyi cihazlar değil ve fazlasıyla ısınıyorlar. Küçük fanı bir işe yaramıyor cihaz tek fanla çalışıyor gibi. Pulse cihazlar ise tek bir tane alınabilir fiyatta olan var onun da paneli %45 NTSC. Pek çok markanın 2025 kasaları çok daha iyi oldu emin olun. Arkadaşım HP Victus cihazında sensör problemi yaşayınca 2025 kasalı 5050 ekran kartına sahip cihaz teklif ettiler ve sensör gibi problemlerin önüne geçildiği belirtildi, sensör değişikliğine veya iç tasarım değişikliğine gidilmiş sanırım. TUF serisi Acer Nitro serisi içinde geçerli bu durum. Lenovo da değişikliğe gider. 2023 8 ile biten kasalarında anakart sorunu yoktu mesela Lenovo'nun, 2024'te üretilen kasalarında ortaya çıktı. Planlı eskitme gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum ki yok, direkt üretim veya parça kalitesizliği bu. Lenovo da değişikliğe gidecektir mutlaka. Dünya genelinde en hızlı artış gösteren bilgisayar markalarından biri, yine böyle bir rezillik yapacak halleri olduğunu sanmam.