Fiyatlar böyleyken güzel bir ürün ama anakart ve servis tarafı kuşku yaratıyor fakat garantisine güvenip anakart'ı göze alıp alınabilir.
Belki de sorun çözülmüştür, bu cihazın termal limitleri diğer LOQ serisi ile aynı, anakart yanacaksa yine bir süre sonra belli olur.

Lenovo LOQ i5-13450hx 16 GB, 83JE00JMTR ben Amazon'dan aldım. Fakat adaptörünü merak ediyorum. Lenovo'nun özellikler sitesinden 245watt yazıyor ama bazı kaynaklarda 170 watt. Olarak gözüküyor. Benim en büyük merakım bu. Ayrıca anakart yanarsa değişim yaparlar garanti içinde. Çünkü 3 yıl garantisi var. HP Victus modelinde kronik hall sensör sorunu var, MSI cyborg modelleri ekran kartları düşük wattlı, Lenovo'lar anakart yakıyor, asuslarda microstuttering va… armudun sapı; üzümün çöpü derken hiçbir şeye karar veremez olduk. Bende bir şans oyunu oynadım özelliklerine kanıp Lenovo aldım. Koca Türkiye'de bu ürünü alıp, kullanan ve yorum yapan birini bulamadım. Dediğim gibi ben aldım, gelsin kısmetse herkesi yeşillendireceğim güzelce inşallah. Ama varsa kullanan bilen aydınlatsın beni.

Lenovo LOQ i5-13450hx 16 GB, 83JE00JMTR ben Amazon'dan aldım. Fakat adaptörünü merak ediyorum. Lenovo'nun özellikler sitesinden 245watt yazıyor ama bazı kaynaklarda 170 watt. Olarak gözüküyor. Benim en büyük merakım bu. Ayrıca anakart yanarsa değişim yaparlar garanti içinde. Çünkü 3 yıl garantisi var. HP Victus modelinde kronik hall sensör sorunu var, MSI cyborg modelleri ekran kartları düşük wattlı, Lenovo'lar anakart yakıyor, asuslarda microstuttering va… armudun sapı; üzümün çöpü derken hiçbir şeye karar veremez olduk. Bende bir şans oyunu oynadım özelliklerine kanıp Lenovo aldım. Koca Türkiye'de bu ürünü alıp, kullanan ve yorum yapan birini bulamadım. Dediğim gibi ben aldım, gelsin kısmetse herkesi yeşillendireceğim güzelce inşallah. Ama varsa kullanan bilen aydınlatsın beni.

Bilgisayara sonunda kavuştum. Henüz oyun testlerini gerçekleştirmedim. Ama en çok merak edilenlerden bir tanesi adaptör 245 watt olan model olarak geldi. RTX 5060- 100watt ve MUX Switch var. Ekran kartı tam çipleri Hynix marka. Klavye tek renk -beyaz- 2 parlaklık kademesi var.

Bilgisayara sonunda kavuştum. Henüz oyun testlerini gerçekleştirmedim. Ama en çok merak edilenlerden bir tanesi adaptör 245 watt olan model olarak geldi. RTX 5060- 100watt ve MUX Switch var. Ekran kartı tam çipleri Hynix marka. Klavye tek renk -beyaz- 2 parlaklık kademesi var.

Arkadaşlar MUX Switch ile ekran kartı değişikliği yapınca BIOS tabiri caizse patlıyor. Ben MUX Switch ile harici GPU'yu aktif yaptım, BIOS recovery ile kendini kurtardı. BIOS'u optimal ayarlara çekip MUX Switch'ten de hybrid (standart ayara) çektim ve BIOS güm! Bilgisayar daha açılmadı! :/

Son düzenleme:
Hayırlı olsun
Arkadaşlar MUX Switch ile ekran kartı değişikliği yapınca BIOS tabiri caizse patlıyor. Ben MUX Switch ile harici GPU'yu aktif yaptım, BIOS recovery ile kendini kurtardı. BIOS'u optimal ayarlara çekip MUX Switch'ten de hybrid (standart ayara) çektim ve BIOS güm! Bilgisayar daha açılmadı! :/
Altta Novo tuşu var, onu kullan. Bu olayı yaşadım, sürücü çakışmasından olmuştu bende muhtemelen.Cihaz uykudan uyandığında görüntü gelmemişti, Novo tuşuyla uyandığında düzeldi. Ben de sürücüleri yeniledim. Daha da bir şey olmadı bu tarzda.

Lakin senin demek istediğini anlamadım, zira BIOS bu kadar kolay çökmez.

Gayet iyi bu arada. 13650HX cihazımda 230W var, neyse ki yetiyor.

Hayırlı olsun.
Altta novo tuşu var, onu kullan. Bu olayı yaşadım, sürücü çakışmasından olmuştu bende muhtemelen. Cihaz uykudan uyandığında görüntü gelmemişti, novo tuşuyla uyandığında düzeldi. Ben de sürücüleri yeniledim. Daha da bir şey olmadı bu tarzda.

Lakin senin demek istediğini anlamadım, zira BIOS bu kadar kolay çökmez.

Gayet iyi bu arada. 13650HX cihazımda 230W var, neyse ki yetiyor.

Şöyleki: Şimdi ben BIOS ayarlarına girip harici ekran kartını seçtim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar açılıyor ama görüntü gelmiyordu. Sonra araştırınca altında minicik delik var (sıfırlama tuşu) ona bastım, uzun süre açma tuşuna bastım harici monitöre bağladım falan BIOS kurtarma ekranı geldi açıldı bilgisayar.

Fakat gel gelelim BIOS'a girip ekran kartının seçimini Windows yapsın ayarını seçtim, yeniden başladı bilgisayar ama yine görüntü gelmedi. Bu sefer yine arkadaki delikten bastım, 15-20 saniye açma kapama tuşuna bastım harici ekrana bağladım ama görüntü gelmedi. Sadece bilgisayar açılıyor, 29 saniye sonra kapanıyor ve otomatik tekrar açılıyor. Bu döngü böyle devam ediyor. Bende bilgisayarı yeni aldığım için Amazon'dan değişim talebinden bulundum.

Benim tahminim BIOS devreye giremiyor: Eğer bilgisayar eski olsaydı içini açıp pili çekip BIOS pilini falan çıkarır çeşitli kombinasyonlarla açmaya çalışırdım. Bilmem anlatabildim mi hocam. Ve bu durumu yaşayan çok var mış.

Şöyleki: Şimdi ben BIOS ayarlarına girip harici ekran kartını seçtim. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bilgisayar açılıyor ama görüntü gelmiyordu. Sonra araştırınca altında minicik delik var (sıfırlama tuşu) ona bastım, uzun süre açma tuşuna bastım harici monitöre bağladım falan BIOS kurtarma ekranı geldi açıldı bilgisayar.
O minicik tuş dediğin, ona Novo tuşu deniyor. Lenovo cihazların özel tuşu. Ben de ondan bahsetmiştim.
Sana önerim değişimden gelecek cihazda hemen BIOS güncellemesini yap, bir daha böyle durum yaşanmasın. MUX ayarlarından da bahsedelim, BIOS'ta Dynamic ayarını seç. Bu ikisinin de çalışmasını sağlayacak, ondan sonra Legion Toolkit uygulamasından veya Vantage uygulamasından dGPU modunu seç. iGPU başlangıçta çalışsa bile sonradan kapanacaktır, bu tam tersi için de geçerli.

O minicik tuş dediğin, ona novo tuşu deniyor. Lenovo cihazların özel tuşu. Ben de ondan bahsetmiştim.
Sana önerim değişimden gelecek cihazda hemen BIOS güncellemesini yap, bir daha böyle durum yaşanmasın. MUX ayarlarından da bahsedelim, BIOS'ta dynamic ayarını seç. Bu ikisinin de çalışmasını sağlayacak, ondan sonra Legion toolkit uygulamasından veya vantage uygulamasından dGPU modunu seç. iGPU başlangıçta çalışsa bile sonradan kapanacaktır, bu tam tersi için de geçerli.

Lenovo Vantage uygulaması sorunluydu, her işlem arası 5-10 saniye geçiyor, ondan sonra tıklayabiliyordun. Nova tuşunu ben baştan anlayamamıştım. İnternetten anakartı incelerken buradaki tuş ne işe yarayacak diye düşünüyordum :) inşallah yeni gelecek bilgisayarda sıkıntı yaşamam. Çok sağ ol değerli fikirlerin için.