Bütçe
40.000-42.000 TL
Lenovo LOQ'un Intel işlemcili versiyonunu kesinlikle önermiyorum. Lenovo destek ekibi, sorunun 2024 Ağustos sonrası üretilen ürünlerde çözüldüğünü söylese bile yine de dikkatli olmak gerekiyor. Normalde AMD işlemcili versiyonlarında sorun yok diyorduk fakat AMD işlemcili LOQ’larda da sorun yaşayan insanlara rastladım.

Alınacaksa yeni üretim olduğuna dikkat edilmeli ama bence bu riske girilmez. Adaptör konusunda ise bana ulaşan Lenovo yetkilisi, bilgisayarın işlemcisine göre adaptör verildiğini belirtti. Bu nedenle hangi işlemci tercih edildiyse adaptörün watt değeri de buna göre değişiklik gösteriyor.

Gerçekten 2024/2025 yıllarında bu bütçe aralığında önerilecek laptop sayısı oldukça azaldı. Kusursuz bir cihaz aramak yerine, en azından kronik sorunları olmayan bir laptop almak en mantıklısı.

ASUS'u al gec daha ucuzmus.

Arka aydinlatma kullanilan her panel turunde isik sizmasi gorulebilir lakin isik sizmasi uretim hatasi iken IPS Glow sans unsurudur. Eline gelen urunde isik sizmasi olursa iade et, IPS Glow var ise miktarina bagli olarak iade edersin, rahatsiz edecek duzeyde degilse kullanmaya devam edersin ama sunu unutma, degisim talep ettiginde yeni gelecek cihazdaki IPS Glow daha fazla da olabilir daha az da olabilir.

Arka aydinlatma kullanilan panel turleri: IPS, TN, VA
Arka aydinlatma kullanilmayan panel turleri: OLED
Dediğiniz gibi biraz da şans meselesi bu tür durumlar.

Lenovo LOQ'un Intel işlemcili versiyonunu kesinlikle önermiyorum. Lenovo destek ekibi, sorunun 2024 Ağustos sonrası üretilen ürünlerde çözüldüğünü söylese bile yine de dikkatli olmak gerekiyor. Normalde AMD işlemcili versiyonlarında sorun yok diyorduk fakat AMD işlemcili LOQ’larda da sorun yaşayan insanlara rastladım.

Alınacaksa yeni üretim olduğuna dikkat edilmeli ama bence bu riske girilmez. Adaptör konusunda ise bana ulaşan Lenovo yetkilisi, bilgisayarın işlemcisine göre adaptör verildiğini belirtti. Bu nedenle hangi işlemci tercih edildiyse adaptörün watt değeri de buna göre değişiklik gösteriyor.

Gerçekten 2024/2025 yıllarında bu bütçe aralığında önerilecek laptop sayısı oldukça azaldı. Kusursuz bir cihaz aramak yerine, en azından kronik sorunları olmayan bir laptop almak en mantıklısı.
Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Asus almaya karar verdim.

Çok teşekkür ederim. Cihaz geldikten sonra inceleyip herhangi bir sorun olursa sizinle paylaşırım.
Yakışıklı bir cihaz. Ben elime alma fırsatı buldum, forumda neden bu zamana kadar önerilmedi bu model diye hep üzülmüşümdür. Fiyatı pahalı oluyor elbette işlemci gücü açısından baktığımızda LOQ zaten daha iyi ama Asus'un imajı çok farklı. Sorunsuz cihazlar kategorimde yeri olan bir cihazı satın almışsınız. Hayırlısı olsun.