Merhaba,
Lenovo LOQ 15IRH8 laptopumu 2 gün önce gece tam dolu şarjla bıraktım. Fakat sabah açmaya çalıştığımda bilgisayar açılmadı, kendimden emin olamayıp şarja takayım dedim. Şarjda açıldı fakat %100 dolu olmasına rağmen kalan süreyi 1 dakika aşağısında gösteriyordu. Lenovo'nun kendi uygulamasında pil sağlığım %0 gözüküyor aynı zamanda konuya da eklediğim batarya raporu maksimum kapasitenin 130 mAh olduğunu söylüyor. Buna rağmen laptopu pilde yine her zaman olduğu gibi kullanabiliyorum sadece yüzde kesintili şekilde düşüyor(%100-%77-%69-%62..)
1 gece batarya sağlığı bu kadar düşer mi? Sorunu nasıl çözebilirim?
Bilgisayar:
Lenovo LOQ 15IRH8
i5-13420H
RTX 4050
Şu ana kadar denediklerim:
-Aygıt Yöneticisi üstünden defalarca ACPI batarya kontrol sürücüsü ve AC adaptör sürücüsünü kaldırdım, bilgisayarı restartladım.
-Şarjı fulleyip bitirdim, ardından tekrar şarja taktım.
-Bilgisayar kapalıyken 60 saniye güç tuşuna basılı tuttum.
-BIOS üstünden bataryayı devre dışı bırakıp açtım.
-Lenovo'nun sitesinden pille alakalı olan sürücüleri tekrar kurdum.
Lenovo LOQ 15IRH8 laptopumu 2 gün önce gece tam dolu şarjla bıraktım. Fakat sabah açmaya çalıştığımda bilgisayar açılmadı, kendimden emin olamayıp şarja takayım dedim. Şarjda açıldı fakat %100 dolu olmasına rağmen kalan süreyi 1 dakika aşağısında gösteriyordu. Lenovo'nun kendi uygulamasında pil sağlığım %0 gözüküyor aynı zamanda konuya da eklediğim batarya raporu maksimum kapasitenin 130 mAh olduğunu söylüyor. Buna rağmen laptopu pilde yine her zaman olduğu gibi kullanabiliyorum sadece yüzde kesintili şekilde düşüyor(%100-%77-%69-%62..)
1 gece batarya sağlığı bu kadar düşer mi? Sorunu nasıl çözebilirim?
Bilgisayar:
Lenovo LOQ 15IRH8
i5-13420H
RTX 4050
Şu ana kadar denediklerim:
-Aygıt Yöneticisi üstünden defalarca ACPI batarya kontrol sürücüsü ve AC adaptör sürücüsünü kaldırdım, bilgisayarı restartladım.
-Şarjı fulleyip bitirdim, ardından tekrar şarja taktım.
-Bilgisayar kapalıyken 60 saniye güç tuşuna basılı tuttum.
-BIOS üstünden bataryayı devre dışı bırakıp açtım.
-Lenovo'nun sitesinden pille alakalı olan sürücüleri tekrar kurdum.