mecnarl

Başarılı
Merhaba,
Lenovo LOQ 15IRH8 laptopumu 2 gün önce gece tam dolu şarjla bıraktım. Fakat sabah açmaya çalıştığımda bilgisayar açılmadı, kendimden emin olamayıp şarja takayım dedim. Şarjda açıldı fakat %100 dolu olmasına rağmen kalan süreyi 1 dakika aşağısında gösteriyordu. Lenovo'nun kendi uygulamasında pil sağlığım %0 gözüküyor aynı zamanda konuya da eklediğim batarya raporu maksimum kapasitenin 130 mAh olduğunu söylüyor. Buna rağmen laptopu pilde yine her zaman olduğu gibi kullanabiliyorum sadece yüzde kesintili şekilde düşüyor(%100-%77-%69-%62..)
1 gece batarya sağlığı bu kadar düşer mi? Sorunu nasıl çözebilirim?

1767898299219.webp

Bilgisayar:

Lenovo LOQ 15IRH8
i5-13420H
RTX 4050

Şu ana kadar denediklerim:
-Aygıt Yöneticisi üstünden defalarca ACPI batarya kontrol sürücüsü ve AC adaptör sürücüsünü kaldırdım, bilgisayarı restartladım.
-Şarjı fulleyip bitirdim, ardından tekrar şarja taktım.
-Bilgisayar kapalıyken 60 saniye güç tuşuna basılı tuttum.
-BIOS üstünden bataryayı devre dışı bırakıp açtım.
-Lenovo'nun sitesinden pille alakalı olan sürücüleri tekrar kurdum.

Dosya Ekleri

Bataryadayken cihaz açılmadıysa büyük ihtimalle sorun batarya soketindedir. Laptopun içini açıp batarya soketini kontrol eder misiniz? Bunlar çok hassas şeyler; hafif bir gevşekliği bile varsa taşınan cihazda yerinden çıkabiliyor.

Bataryadayken cihaz açılmadıysa büyük ihtimalle sorun batarya soketindedir. Laptopun içini açıp batarya soketini kontrol eder misiniz? Bunlar çok hassas şeyler; hafif bir gevşekliği bile varsa taşınan cihazda yerinden çıkabiliyor.
Şu anda bataryadayken kullanabiliyorum normal şekilde fakat yüzde yanlış gözüküyor.
1767898703700.webp

Cihazın 1 aylık garantisi kaldı. Geçtiğimiz ay servise vermiştim touchpad problemi için ve alt kasayı değiştirdiler tamamen. Eğer yanlış işlem nedeniyle donanımsal bir arıza varsa içini açıp sorunun üstüme kalmasını istemiyorum.

Şu anda bataryadayken kullanabiliyorum normal şekilde fakat yüzde yanlış gözüküyor.
Eki Görüntüle 216922
Cihazın 1 aylık garantisi kaldı. Geçtiğimiz ay servise vermiştim touchpad problemi için ve alt kasayı değiştirdiler tamamen. Eğer yanlış işlem nedeniyle donanımsal bir arıza varsa içini açıp sorunun üstüme kalmasını istemiyorum.

O halde şöyle yapalım. Bataryayı sonuna kadar bitirin, ardından fulleyin. O şekilde deneyin, kalibre olmadığı zaman tam performansını hiçbir türlü veremez.

Merhaba,
Lenovo LOQ 15IRH8 laptopumu 2 gün önce gece tam dolu şarjla bıraktım. Fakat sabah açmaya çalıştığımda bilgisayar açılmadı, kendimden emin olamayıp şarja takayım dedim. Şarjda açıldı fakat %100 dolu olmasına rağmen kalan süreyi 1 dakika aşağısında gösteriyordu. Lenovo'nun kendi uygulamasında pil sağlığım %0 gözüküyor aynı zamanda konuya da eklediğim batarya raporu maksimum kapasitenin 130 mAh olduğunu söylüyor. Buna rağmen laptopu pilde yine her zaman olduğu gibi kullanabiliyorum sadece yüzde kesintili şekilde düşüyor(%100-%77-%69-%62..)
1 gece batarya sağlığı bu kadar düşer mi? Sorunu nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 216920

Bilgisayar:

Lenovo LOQ 15ırh8.
i5-13420h
RTX 4050.

Şu ana kadar denediklerim:
-Aygıt Yöneticisi üstünden defalarca ACPI batarya kontrol sürücüsü ve AC adaptör sürücüsünü kaldırdım, bilgisayarı restartladım.
-Şarjı fulleyip bitirdim, ardından tekrar şarja taktım.
-Bilgisayar kapalıyken 60 saniye güç tuşuna basılı tuttum.
-BIOS üstünden bataryayı devre dışı bırakıp açtım.
-Lenovo'nun sitesinden pille alakalı olan sürücüleri tekrar kurdum.

Elinde ölçü aleti varsa arka kapağı söküp bataryadan kablo çıkışı veya + - uçlarına dokundurabileceğin noktalar var mı bak ölçü aleti bulabilirsen DC 20v kademesinde bataryanın doluluğunu kontrol edersin tam dolu olduğundan emin olduğun zaman etiket değerinden aşağı bir değer okursan bil ki bataryan sıkıntılıdır ama 16 ile 17 arasında bir değer okuyorsan batarya sağlamdır o zaman da sıkıntı anakarta yönelmek gerekir o da senin alanın değil ben olsam elimden gelen imkanlarla bataryanın ölçümünü yapıp ilk zamanda yetkili servise gönderirim.

Güncelleme:

Lenovo müşteri hizmetleri batarya için 1 yıllık garanti süresinin dolduğunu söyledi buna rağmen servisten de duymak istedim ve BDH servisine bıraktım. Bugün sistemden kontrol ettiğimde 5607 lira servis ücreti talep etmişler. Daha önce böyle bir sey yaşayan var mı? Bataryayı ben ek donanım olarak almıyorum nasıl 1 yıl garantisi olabilir? Hadi kullanıcı kaynaklıysa, kaldı ki şu ana kadar en titiz kullandığım laptop buydu, nasıl batarya sağlığı bir gecede 0'a düşebilir?