Intel işlemcili ve özellikle hx serisi olanlarda anakart yanması yaşanabiliyor. Yurt dışı sorun yaşayanların büyük çoğunluğu Intel'den muzdarip. AMD'de de birkaç kişi yaşamış. Mümkünse AMD işlemcili modellerden alın.

LENOVO LOQ 15ARP9 R7-7435HS 12G 1TB SSD RTX4070

Şahsen bu ürün daha iyi olur, hem de 4070.

Intel işlemcili ve özellikle hx serisi olanlarda anakart yanması yaşanabiliyor. Yurt dışı sorun yaşayanların büyük çoğunluğu Intel'den muzdarip. AMD'de de birkaç kişi yaşamış. Mümkünse AMD işlemcili modellerden alın.

LENOVO LOQ 15ARP9 R7-7435HS 12G 1TB SSD RTX4070

Şahsen bu ürün daha iyi olur, hem de 4070.

2024 model HX cihazlarda bu sorun neredeyse yok Ekrem abi, yurt dışı dediğin de zaten Hindistan oluyor. Orada da Lenovo kendi anakartını Hintlilere ürettiriyor. 12450HX haricinde bizim memlekette bozulan anakart yok. 13650HX cihazlarda da yanma çok nadir oluyor Hindistan'da, olursa da 2023 cihazları. 2024 cihazlarında bu durum yok.

4070 modeli de mantıklı bu arada, indirimli modelin en iyi yanı iGPU var ve işlemcisi muazzam.

Cikabilen bunu alsin. Deger.
İşlemcisi daha güçsüz, %15-20 arası. Tercihim LOQ olurdu.

2024 model HX cihazlarda bu sorun neredeyse yok Ekrem abi, yurt dışı dediğin de zaten Hindistan oluyor. Orada da Lenovo kendi anakartını Hintlilere ürettiriyor. 12450HX haricinde bizim memlekette bozulan anakart yok. 13650HX cihazlarda da yanma çok nadir oluyor Hindistan'da, olursa da 2023 cihazları. 2024 cihazlarında bu durum yok.

4070 modeli de mantıklı bu arada, indirimli modelin en iyi yanı iGPU var ve işlemcisi muazzam.

Ben kasa kalitesinden dolayi tercih ederdim. Dedigin dogru. %19 daha guclu.

Ben kasa kalitesinden dolayi tercih ederdim.
Kasa anlaminda Pulse serisi cihazlarda sanirim üst kasa metal alt kasa plastik oluyor. O yanda bir artı kazanabilir. Sanirsam 4-6 sogutma sistemi var, biraz gurultulu calistigini belirteyim.

LOQ'un da askeri sınıf sertifikası var kasa kalitesi anlamında. Kasa anlaminda segmentinde en kaliteli bulduğum cihaz Acer Nitro'larla birlikte. Sogutma anlaminda ColdFront 5.0 var, bu yeterli zaten.

2024 model hx cihazlarda bu sorun neredeyse yok Ekrem abi, yurt dışı dediğin de zaten Hindistan oluyor. Orada da Lenovo kendi anakartını hintlilere ürettiriyor. 12450HX haricinde bizim memlekette bozulan anakart yok. 13650HX cihazlarda da yanma çok nadir oluyor Hindistan'da, olursa da 2023 cihazları. 2024 cihazlarında bu durum yok.

Bilgi için teşekkürler havalı dönüş yapan bumblebee 😂. Intel yüksek nanometre yüzünden çok ısınıyor, o konuda benim tercihim AMD'den yana olurdu. Pilde kullanmıyorsanızda IGPU'nun bir önemi yok.