Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba,
Lenovo R25I30 cihazımın DisplayPort girişi durduk yere bozuldu.
22 Kasım akşamı, normal şekilde Monster laptopuma DisplayPort to Mini DisplayPort kablom ile bağlıydı. Uykum gelince kapattım, yattım. Ertesi gün sabah açtım, baktım görüntü gelmiyor.

DDU ile driver sildim, yeniden kurdum. Başka DisplayPort kablom olmayınca bir tane daha aynı kablodan ve bir adet de DisplayPort to Type-C kablosu aldım. “Lenovo’nun verdiği kabloyu kullanırım” diye Amazon’dan Prime ile sipariş verdim. Bugün geldi, denedim, hâlâ görüntü yok.

Sonra dedim, “Laptopun NVIDIA ekran kartına bağlı portlar mı yandı?” MacBook Air M4’e taktım, onda da bire bir aynı hata. Kabloyu takıyorum, turuncu ışık beyaza dönüyor, 3–5 saniye sonra tekrar “Kablo takılı değil, uyku moduna dönüyorum” diye uyarı veriyor. Ancak HDMI kabloda hiçbir sorun yok.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Teknik servis bileti oluşturdum; cihaz 3 yıl garantiliymiş.

Az önce servis arada dediler bizim deneyeceğimiz her şeyi siz denemişsiniz direkt servis kaydı açıyorum anlaşmalı kargo ile bize gönderebilirsiniz diye bakalım süreç nasıl ilerleyecek.

Kargo ile yollamak için bilgiler mail gelecek dediler; gelen giden yok, şaka gibi.

Edit: Mail geldi, gelişmeleri paylaşacağım.

1764521093827.webp

Son durum bu bakalım gelsin inceleyelim. @talongod

Evet son gelişmeler şu şekilde;

Lenovo servis web sitesinde ürün kargoya verildi görünüyordu bilin bakalım ne geldi? Dao raporu geldi mecbur 1.5 yıl önceki fiyatından iade ettim ve Gigabyte G25F2 aldım bakalım memnun kalacak mıyım? Monitörün çıkış portunu tamir edemeyen bir servis daha Lenovo alır mıyım çok zor bedava fiyatına anca.

Son düzenleme: