Rauf

Uzman
Cihaz
Lenovo 81UT
Merhaba,

Laptopumu 2 saat kullanımdan sonra uyku moduna bırakıyorum. Ertesi gün laptopu açıyorum Chrome biraz kasıyor, performans düşüklülüğü var. Yani laptopu kapatmazsam ya da yeniden başlatırsam normal performansına geri dönüyor. Neden böyle oluyor?

Laptopum AMD olduğundan dolayı AMD biraz şüphelenmeye başladım, mesela yeni masaüstü sistemde AMD düşünüyordum ancak aynısı masaüstünde olursa hayal kırıklığına uğrarım.

Sistem özellikleri:
  • Cihaz adı: DESKTOP-VC4KMM8
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile GFX 2.30 GHz.
  • Takılı RAM: 20,0 GB (kullanılabilir: 17,9 GB).
  • Sistem türü: 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
  • Kalem ve dokunma: Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok.
  • Grafik Kartı: Mevcut değil.
  • Depolama: 512 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Laptopumu 2 saat kullanımdan sonra uyku moduna bırakıyorum. Ertesi gün laptopu açıyorum Chrome biraz kasıyor, performans düşüklülüğü var. Yani laptopu kapatmazsam ya da yeniden başlatırsam normal performansına geri dönüyor. Neden böyle oluyor?

Laptopum AMD olduğundan dolayı AMD biraz şüphelenmeye başladım, mesela yeni masaüstü sistemde AMD düşünüyordum ancak aynısı masaüstünde olursa hayal kırıklığına uğrarım.

Sistem özellikleri:
  • Cihaz adı: DESKTOP-VC4KMM8
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile GFX 2.30 GHz.
  • Takılı RAM: 20,0 GB (kullanılabilir: 17,9 GB).
  • Sistem türü: 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
  • Kalem ve dokunma: Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok.
  • Grafik Kartı: Mevcut değil.
  • Depolama: 512 GB SSD.
AMD 7 3700U aslında hiç fena bir çip değil, entegre grafikleride fena değil aslında. Uyku modundan çıktıktan sonra Görev yöneticisi - Performans - Bellek sekmesini kontrol et. Ram yüksekse, arka planda çalışan sistemleri/uygulamaları kontrol etmeni tavsiye ederim Görev yöneticisinde ayrıcadanda Ramde gereksiz uygulamaları kapatarak yer açmanı tavsiye ederim.
Hızlı başlatmayın burada bir sorun olduğunu çok düşünmüyorum ama yinede böyleyse kapatmak için, Denetim masası - Güç seçenekleri - Güç düğmelerini yapacaklarını seçin - Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir - Hızlı başlatmayın açık ayarını kapatın. Veya AMD chipsetin en yeni sürücülerine güncelleyin.