Lens kullanmayı önerir misiniz?

Her gün değiştirmekten üşenmemek lazım. Bir gün çıkarmadan uyudum gözümde kurumuş lens. Çıkarana kadar gözüm tahriş oldu.

Lens rahat gibi gözükse de gözlük tak çıkar olarak güzel.

Kalite olarak lens daha iyi olabiliyor ama. Ben ilk taktığım zaman lens numaram düşük olmasına rağmen bayağı iyi görmüştüm.

Lens'in en kötü tarafı zaman kısıtlaması. Yani benim aldığım lens pahalıydı açıkçası. Her 3 ayda veya 6 ayda lens almak bana değişik gelmiştir.

Son düzenleme:
Önermem, onun yerine gözlük kullan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun yıllar gözlük kullandım ve belki de 6 aydan fazla bir süredir de lens kullanıyorum.

Açıkçası gözlüğe dönmeyi düşünmüyorum.

Gözlük avantajları:
  • Göz yakmıyor
  • Kolay çıkar tak
Gözlük dezavantajları:
  • Yağmurlu havalarda işkence olabiliyor
  • Görüş alanı lens kadar iyi değil
  • Gözlerinizi gizliyor, hele ki renkli gözler için dezavantaj bence
  • Çerçeve yağlanıyor
  • Spor yaparken ter bulaşıyor
  • Numaralı güneş gözlüğü almak zorundasınız
Lens avantaj:
  • Görüntü Full HD kaliteye geçiyor. Gözlüğe göre çok daha iyi görüntü kalitesi var
  • Buğu yapmıyor
  • Güneş gözlüğünü numaralı almak zorunda kalmıyorsunuz
Lens dezavantaj:
  • İlk başta alışması işkence gibi. Maalesef ilk hafta lanet edeceksiniz hatta vazgeçme noktasına geleceksiniz ama pes etmeyin!
  • Gözde kuruluk yapabiliyor, eczaneden sıvı almakta fayda var
  • Yanınızda taşıma kutucuğu ve sıvısını taşımak gerekebiliyor
Lenste çözmeniz gereken konu takma ve çıkarma. Bunu çözünce işlem 30 saniye sürüyor, iki göz için!

Ben ilk başta çok zorlandım ama sonra YouTube’da takma için ayrı, çıkarma için de ayrı bir videodan taktik alınca artık ultra hıza ulaştım. Bunu çözünce bir daha gözlüğe dönesiniz gelmiyor.

Özetle ben lens derim.

Not: Hiç gözümde unutmadım, umarım unutmam da. Zaten gün sonunda gözünüz yanmaya başladığı için unutmanız zor

Adamım be her alanda kullanıcıya bilgi verebiliyor, beton yetmez.

Doktoruma da danıştıktan sonra, geçip geçmemek arasında bir seçim yapacağım artık. Gözlük kısıtlıyor açıkçası beni, göz numaram da yüksek olunca cam kavanoz altı gibi. Burunda gözlüğü taktığın yerin her zaman kıpkırmızı olup ayda bir akne çıkması da cabası, lens daha cazip geliyor bana senelerdir gözlük kullanmamım sonucunda.

@Recep Baltaş çok teşekkürler cevabınız için, alıştıktan sonra büyük ihtimalle gözlükten de daha iyi gelecekmiş gibime geliyor. Dikdörtgen bir çerçevenin içinden bakmaktan kesinlikle daha iyidir, kuruluk, kutu bunları da bir şekilde hallederim artık.

Evdeyken gözlük dışardayken lens takıyorum. Yazın güneşten gözlük izi çıkmıyor, kışın yağmurdan camlar ıslanmıyor. Hayatımı kolaylaştırdı. Ama muhakkak her gece çıkarmak ve temiz kullanmak önemli.

Ben ekstradan bir de göz damlası istemiştim. Bazen kuruluk yapıyor.

@EiMiko

Yani kafanıza yattıktan sonra kullanmamanız gereken bir durumun olduğunu düşünmüyorum.

Her gün yatmadan önce değiştirin. Göz kuruluğu için damla isteyin.

Ben 7-8 ay boyunca bu lensi kullanmıştım. Gözlük numaram tam yerindeydi. Bazı sebeplerden dolayı lensi düşük numara almak zorunda kaldım. İnanırmısın gözlükten çok daha iyi gösteriyordu. 1080p'den 2K'ya geçmiş gibi oldum.

Kullandığım lens buydu.

Ben 4-5 yıl önce, sırf güzel görünmek için, numaralı değil, mavi renkli lens kullandım. Kalitesiz miydi neydi bilemiyorum. Ucuz diye aldım. Gözlerime battı, sağa sola kaydı, görüşümü engelledi vs. Bunu deneyimleyince lens sevdamdan vazgeçtim.
Dipnot: Sakın ha sakın ameliyat olmayın! Gözlüğü mumla ararsınız.

Ama muhakkak her gece çıkarmak ve temiz kullanmak önemli.

Hayata ufak da olsa bir disiplin getirmiş olur valla, gündelik hayatımızda o kadar boş şeyler yapıyorken bunun rahatsız etmemesi gerek aslında. Üşengeçliğimden dolayı düşüncesi bile üşendirdi ama iyi bir şey olur gibi.

İnanır mısın, gözlükten çok daha iyi gösteriyordu. 1080p'den 2K'ya geçmiş gibi oldum.

Kaç Hz oluyor peki?
Sorguladım şimdi, gözlüğümün camlarını temizleyince görüntü gayet netleşiyordu. Ondan bile daha net olacağı düşüncesi çok cazip geldi. Yorumları okudukça canım daha da çok çekti.

Artık alışacağız gibi bu yola girersek. Yarım saatte bir gözlük temizlemekten bin kat daha iyidir . Doktorum ne reçeteler bilmiyorum artık ama bu lensi de düşünebilirim.
Disiplin konusunda kesinlikle katılıyorum, okula giderken en azından sabah daha ayık olurum göze takarken uğraşacağım için, biraz daha temiz bir birey olurum hem. Ben cam temizleyince bile artık bir değişim göremiyorum, ya ben bıktım, ya da değişim yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…