İntel_celeron

Çalışkan
Gözlük kullananlar az çok bilir; özellikle film izlerken camdaki kirler ve oluşan ışık yansımaları gerçekten rahatsız edebiliyor. Bende astigmat ve miyop var, bu yüzden lens kullanmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla lens için yapılan muayenenin doğru ve detaylı olması da oldukça önemliymiş.

Bu konuda deneyimi olanlar önerilerini paylaşabilir mi?

Ayrıca birkaç şey daha merak ediyorum:
Gün içinde sabah takıp gece yatarken çıkarmayı düşünüyorum, lensler buna uygun mu? Yüz yıkarken veya göze su kaçtığında sorun olur mu? Tozlu ortamlarda kullanımı sıkıntı yaratır mı? Seyahat ederken lens kullanımı zor oluyor mu?

Ben aktif olarak 2 senedir kullanıyorum gözlükten sıkılmış biri olarak numaralı lens kullanıyorum. Her gün işe giderken takıyorum eve gelince çıkartıyorum biraz zor zahmetli bir iş ama alıştım. Gayet güzel.

Aslında lens kullanımı ile ilgili bilinen bilgilerin büyük bir kısmı ya yanlış ya da şehir efsanesi; örneğin 2 gecedir uyuyakalıyorum ve haliyle lensle uyudum (4-5 saat), şu an herhangi bir ağrı vs. yok. Tabii bu demek değildir lensle uyunmalı, demek istediğim şey lensin anlatıldığı kadar aşırı hassas bir şey olmadığı. Lensle uyumanın zararı da REM uykusu sırasında gözler hızlıca hareket etmeye başlayınca lensin gözü çizme tehlikesi...

Sabah takıp akşam çıkarıyorum, akşam çıkarırken solüsyonunu yeniliyorum. Gözünde olduğunu hissetmiyorsun desek yalan olmaz; akşama doğru biraz ağırlık oluyor bazı lenslerde o kadar.

İlk aldığında çıkarıp takarken çok zorlanacaksın bu gayet normal, birkaç güne alışıyorsun, tekte çıkarıp takabiliyorsun.

Seyehat sırasında pek zorlanmıyorsun sonuçta her yerde lavabo var. Kutusu oluyor yanında zaten.

Tozlu ortamlarda kullanımı hakkında bir tecrübem olmadı optikçiye veya göz dokturuna danışman daha sağlıklı olur.

Lensin de dezavantajı var tabii, gözlük kadar pratik değil ve gözlük kadar net de değil; akşam trafikte araç lambalarının ışığı daha bozuk gözüküyor; akşama doğru bulanıklık olabiliyor, gözünü kırpınca geçiyor.

En önemli kısım gözüne kimyasal veya ateş gelmemesi; bu nedenle kör olan bir çok insan var.

Şunu da ekleyeyim. 18 yaşından küçüksen, devlet hastenelerindeki çoğu doktor lens yazmıyor. 18 yaşından küçük birinin lensi sağlıklı sterilize edemeyeceğinin, bu bağlamda enfeksiyon kaparsa sorumluluğu üzerine kalacağını düşünüyorlar...

Aslında lens kullanımı ile ilgili bilinen bilgilerin büyük bir kısmı ya yanlış ya da şehir efsanesi; örneğin 2 gecedir uyuyakalıyorum ve haliyle lensle uyudum (4-5 saat), şu an herhangi bir ağrı vs. yok. Tabii bu demek değildir lensle uyunmalı, demek istediğim şey lensin anlatıldığı kadar aşırı hassas bir şey olmadığı. Lensle uyumanın zararı da RAM uykusu sırasında gözler hızlıca hareket etmeye başlayınca lensin gözü çizme tehlikesi...

Sabah takıp akşam çıkarıyorum, akşam çıkarırken solüsyonunu yeniliyorum. Gözünde olduğunu hissetmiyorsun desek yalan olmaz; akşama doğru biraz ağırlık oluyor bazı lenslerde o kadar.

İlk aldığında çıkarıp takarken çok zorlanacaksın bu gayet normal, birkaç güne alışıyorsun, tekte çıkarıp takabiliyorsun.

Seyahat sırasında pek zorlanmıyorsun sonuçta her yerde lavabo var. Kutusu oluyor yanında zaten.

Tozlu ortamlarda kullanımı hakkında bir tecrübem olmadı optikçiye veya göz dokturuna danışman daha sağlıklı olur.

Lensin de dezavantajı var tabii, gözlük kadar pratik değil ve gözlük kadar net de değil; akşam trafikte araç lambalarının ışığı daha bozuk gözüküyor; akşama doğru bulanıklık olabiliyor, gözünü kırpınca geçiyor.

En önemli kısım gözüne kimyasal veya ateş gelmemesi; bu nedenle kör olan birçok insan var.

Şunu da ekleyeyim. 18 yaşından küçüksen, devlet hastenelerindeki çoğu doktor lens yazmıyor. 18 yaşından küçük birinin lensi sağlıklı sterilize edemeyeceğinin, bu bağlamda enfeksiyon kaparsa sorumluluğu üzerine kalacağını düşünüyorlar...

Teşekkür ederim hocam 18 yaşından büyüğüm zaten ama özelde yazdırmayı tercih ediyorum en son gittiğim devlet hastanesinde kadın öyle bir cam taktı ki abartısız çok sağlam bir baş ağrısı çektim zaten bayağı bir uğraştı doğru numarayı elde edemeyince sadece görüyorum dedim ve verdiği kağıtı alıp çıktım. Peki hocam gece film falan izlerken gözlüğe kıyasla ne kadar iyi? Bir arkadaşım lensin görüş kalitesi gözlüğe göre daha iyi göründüğünü söylemişti.

Teşekkür ederim hocam 18 yaşından büyüğüm zaten ama özelde yazdırmayı tercih ediyorum en son gittiğim devlet hastanesinde kadın öyle bir cam taktı ki abartısız çok sağlam bir baş ağrısı çektim zaten bayağı bir uğraştı doğru numarayı elde edemeyince sadece görüyorum dedim ve verdiği kağıtı alıp çıktım. Peki hocam gece film falan izlerken gözlüğe kıyasla ne kadar iyi? Bir arkadaşım lensin görüş kalitesi gözlüğe göre daha iyi göründüğünü söylemişti.
Rica ederim. Lensin markasına göre değişmekle birlikte, ışığın tek bir alanda toplandığı noktalara baktığınızda -araba farı gibi- gözlük kadar net olmuyor. Gece film izlerken pek bir fark hissetmiyorum, gözlük de kullanıyorum.

1775984839989.webp

Bu fotoğrafta dikkat çekmesi için çok abartmışlar, bu kadar olmuyor; referans olması için koydum, bundan çok daha az.

Şuna benziyor:

1775984916401.webp