Lens kullanmayı önerir misiniz?

Hz sayısı belirsiz.

Gerçekten öyle bu arada. Tabii kullanım süresi doldukça bunlar azalıyor. O lensi ilk takınca dedim nasıl olur? Biraz sindirmesi zordu.

Hem numaram düşük hem de gözlükten daha iyi gösteriyor. Yani en kötü tarafı kullanım süresine göre yenilemen. Bir gözlüğü 1 ayda kullanırsın 1 yılda. Bunlarda öyle değil ama. 3 aylık alsan bitince yenisini alman gerekiyor. Ben 3-4 ay kullandım bir kutuyu ama sonradan görüntü kalitesi düşmeye başladı.

Artık alışacağız gibi bu yola girersek. Yarım saatte bir gözlük temizlemekten bin kat daha iyidir . Doktorum ne reçeteler bilmiyorum artık ama bu lensi de düşünebilirim.

Ben aldığım zaman bunun kutusu tam 300 TL'ydi. Aynı yerden arada fiyatlarını bakıyorum bazen sonuç ortada, 790 TL olmuş. Bu bir de tek kutusu. 2 göz numaran farklıysa bir kutu daha alman lazım. Etti sana 1600 TL.

Lens konusunda doktora göre değişir tabii ki. Bu astigmat ve miyop için.

Ben cam temizleyince bile artık bir değişim göremiyorum, ya ben bıktım, ya da değişim yok...

Sizin temizlemediğiniz hâli bile oldukça temizdir belki. Bende fark kesinlikle oluyor: 480p'den 1080p'ye, HDR falan da geliyor yanında, sis perdesi kalkıyor falan.

Tehlikeli. Lensle uyursaniz veya yanlis takarsaniz Kornea'yi cizderme ihtimaliniz var.

7 yıl gözlük, 3 yıldır aktif olarak lens kullanan biri olarak:
Lense başlayacaksan sana önerim doktorundan denemek için birçok marka lens alman olacaktır. Çünkü her marka lens her gözde aynı rahatlıkta olmuyor. Kendi lensini deneyerek bulman gerekecek. Mesela bir marka gözünde kuruluk yapabilir, diğer gözünü ağrıtabilir, başka bir marka görüş açını azaltabilir bu çok değişkendir. Ben aktif olarak 2 marka kullanıyorum. En çok tercih ettiğim Oasys. Gözüm için en rahatı bu. Bu durumda bir marka tavsiyesi alman mantıklı değil. Başta günlük lens kullanıyordum ama pahalı geldi diye aylığa geçtim. Aylıkta biraz daha hijyenik olman gerekir. Takarken, çıkartırken ellerini iyice yıkamalısın. Dezenfektesini yapmalısın. 6 aylık kullanmadım ama çok tavsiye etmedi doktorum. Hatta ben 1 aylık lensi 2 ay kullanıyorum. Daha ekonomik oluyor Ama sen böyle yapma aylık kullanacaksan. Lenslerle denize havuza girebilirsin yani gözünden kaymaz ama aylık lenslerle girmeni önermem mikrop kapabilir. Günlük lenslerle denize giriyordum ben. Normal lensle 1-2 saat uyumandan bir şey olmaz bazı insanlar asla uyumayın falan diyor ama bir şey olmaz ama geceleri uyumadan mutlaka çıkartman gerekiyor. Gözün hava almıyor sonuçta. Bir de bazı lensler uyku için daha aralıklı bir yapıda oluyor ama daha pahalı. Yine de geceleri çıkartmamak ne kadar sağlıklı tartışılır.

Recep Bey kısa süreli tecrübesine göre gayet detaylı anlatmış.

Yaklaşık 10 yıldır lens kullanıyorum. Doğru lensi bulana kadar gözde kuruma, uyurken gözde kuruması gibi bir çok sorun yaşadım. Denildiği gibi ilk takmaya çalıştığımda 1 tanesini 45 dakikada taktığımı biliyorum. Şimdi gözlük takmak kadar hızlı takabiliyorum neredeyse.

Bir çok unsur var ancak hiçbiri korkulacak şeyler değiller. Eğer lensinize ve gözünüze iyi bakarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Hijyen en önemlisi. İyi bir lens alırsanız gerekli durumlarda gece gözünüzde kalabilen lensler de var. Ben uzun zamandır böyle bir lens kullanıyorum. Mümkün olduğunca her akşam çıkarmaya özen gösteriyorum ancak misafirliğe vs gittiğimde çıkarmak zorunda olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor.

Her konuda olduğu gibi eğer yeterince bilginiz varsa dezavantaj sandığınız her şey avantaj olabiliyor.

Kullandığım lens: Air Optix Night and Day Aqua

Numaralı lens kullanan bir arkadaşım var. Kaliteli bir lens almasına rağmen memnun kalmadı.
Lens temizliği de çok önemli ve hassas bir konu. Şakası olmaz, gözünü bile kaybedersin. Şahsen ben 13-14 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum, çizdirene kadar da kullanacağım. Bence en sağlıklısı ve en risksizi gözlük.

Dikkatlı kullanmak gerekli. Mikrop falan kaparsa büyük sıkıntı, gözlük gibi değil yani.

Elini sürekli temiz tutman ve her gece çıkarıp her sabah takman gerekiyor. Ben şahsen çok angarya olduğundan gözlükten devam ettim.

Ben lens takamıyorum.. yani takıyorum gözüme yerleştiriyorum ancak gözlük takmıyormuşum gibi oluyor gene aynı görüş. 2 tane doktora gittim net bir cevap veremediler ayar oldum bu konuya. Gözlük devam. 1.50 Astigmat.

Bir ara lazerle işi kökten mi çözsem diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…