Önceki lens konumdan sonra lense geçtim, ilk gün hastanede taktılar fakat sonra akşamında çıkarırken ayrı işkence çektim, iki gündür de sabahları takamıyorum, göz kendine yaklaşan bir şey görünce direkt olarak kendini kapatıyor, sayamadığım kadar kirpiğime takıldı, göz kapakları arasında lens sıkıştı, lens düştü, lens işkence çekti kısacası. Takamıyorum yani göz refleks olarak kendini kapatıyor, bu refleksi geçersiz kılmam lazım takmak için, ne önerirsiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Lensi elinle mi takmaya çalışıyorsun? Benim bildiğim lenslerin takmak için bir aparatı olur.
Evet, solüsyon ile ıslatıp elimle takmaya çalışıyorum, aparatı da aldım ama yapışmıyorLensi elinle mi takmaya çalışıyorsun? Benim bildiğim lenslerin takmak için bir aparatı olur.
Başkası ne kadar uzun sürerse sürsün taksın o lensi. Alışmadan lens takmak işkenceden farksız.
Altay Altun
Başarılı
Hayat boyu takıldığında gözde problemler çıkardığını öğrendim. Zaten gördüğüm bütün bilgili olduğunu düşündüğüm göz doktorlarının gözlük taktığını da düşünürsem gözlüğe ağırlık vermeni tavsiye ederim. En azından çok yeterli bir araştırmadan önce lens kullanmamalı insan bence.
Doktoruma da söyleyince kendisi de kullanabilirsin dedi, miyopi ve astigmat var bende, 6 küsürlerde numaralarım miyopide, astigmatta da 2-3 küsürlerde. Artık cam çok kalın oluyor, çerçeveye cam sığmıyor, ya kalın bir çerçeve alıp şaka gözlüğü gibi gezeceğim afedersiniz. Ya da lens ile en azından biraz daha hayat kalitemi arttıracağım, zaten gözlük kullanmayı da lens kullanmayı da yeğlemem...Hayat boyu takıldığında gözde problemler çıkardığını öğrendim. Zaten gördüğüm bütün bilgili olduğunu düşündüğüm göz doktorlarının gözlük taktığını da düşünürsem gözlüğe ağırlık vermeni tavsiye ederim. En azından çok yeterli bir araştırmadan önce lens kullanmamalı insan bence.
Lensi daima kullanmanı önermem. Ben de kullanıyorum ama sadece dışarıda. Lensi takarken zorlanman çok normal. Gözün alışınca çok rahat tak çıkar yapacaksın. Sadece biraz zaman tanı. Mesela ortanca parmağını kullanarak göz altını esnettikten sonra göz bebeğini aşağı indir ve lensi gözünün üzerine bırakıp göz bebeğini hareket ettir oturuyor zaten. Bunu devamlı dene alışması çok kısa sürer. Çıkarırken de baş parmağın ile ortanca parmağını kullanarak dipten lensi çekip alabilirsin. Elinle gözünün üzerine temas edersen gözlerin kapanır ister istemez, dip kısımlara dokunacaksın.Önceki lens konumdan sonra lense geçtim, ilk gün hastanede taktılar fakat sonra akşamında çıkarırken ayrı işkence çektim, iki gündür de sabahları takamıyorum, göz kendine yaklaşan bir şey görünce direkt olarak kendini kapatıyor, sayamadığım kadar kirpiğime takıldı, göz kapakları arasında lens sıkıştı, lens düştü, lens işkence çekti kısacası. Takamıyorum yani göz refleks olarak kendini kapatıyor, bu refleksi geçersiz kılmam lazım takmak için, ne önerirsiniz?
Lensi gece yatarken çıkarırsan hiçbir sorun olmaz merak etme. Ben de 7 yıllık lens kullanıcısıyım, düzenli doktor kontrolüme de giderim ve hiçbir sorunum yok şu anlık.
O ilk günler maalesef çok zor. Benim sana önerim, lensi sürekli gözüne değdirip gözünü alıştırman. O refleksi düzenli kullanımda 1-2 haftada kaybediyor göz, bu sayede çok rahat takabiliyorsun. Şahsen ben tek elimde ikisini aynı anda takacak seviyeye geldim.
Lens de, göz de sandığın kadar aşırı hassas değil. Ne lens yırtılır ve bozulur, ne de gözün zarar görür. Bunun bilincinde ol. Kendini ikna edersen gözünü kapatmazsın. Lensi ters takman, düz takman, yamuk takman, yırtıp bir parçasını takman çok kısa sürelerde gözüne bir sorun yaratmaz. Baktın kendin çıkaramıyorsun, acile gidersin. Ki 7 yıldır kullandığım sürede hiç başıma böyle bir şey gelmedi.
Tek başıma gelen şey, bir keresinde gözüm o kadar kurudu ki lensi çıkarırken lens gözümde yırtıldı. Tabii ki panik yapmadım ve kalan parçayı da çıkardım.
İstersen birinden gözünü tutmanda yardım isteyebilirsin. Ayrıca lensin düşebileceği yerleri muhafaza et ve lensi çeşme suyundan uzakta tut. Solüsyonu günlük değiştir.
Hangi marka model lens aldın bir de? Tavsiyede bulunabilirim.
Bir sorun vs. olursa beni etiketleyebilirsin.
O ilk günler maalesef çok zor. Benim sana önerim, lensi sürekli gözüne değdirip gözünü alıştırman. O refleksi düzenli kullanımda 1-2 haftada kaybediyor göz, bu sayede çok rahat takabiliyorsun. Şahsen ben tek elimde ikisini aynı anda takacak seviyeye geldim.
Lens de, göz de sandığın kadar aşırı hassas değil. Ne lens yırtılır ve bozulur, ne de gözün zarar görür. Bunun bilincinde ol. Kendini ikna edersen gözünü kapatmazsın. Lensi ters takman, düz takman, yamuk takman, yırtıp bir parçasını takman çok kısa sürelerde gözüne bir sorun yaratmaz. Baktın kendin çıkaramıyorsun, acile gidersin. Ki 7 yıldır kullandığım sürede hiç başıma böyle bir şey gelmedi.
Tek başıma gelen şey, bir keresinde gözüm o kadar kurudu ki lensi çıkarırken lens gözümde yırtıldı. Tabii ki panik yapmadım ve kalan parçayı da çıkardım.
İstersen birinden gözünü tutmanda yardım isteyebilirsin. Ayrıca lensin düşebileceği yerleri muhafaza et ve lensi çeşme suyundan uzakta tut. Solüsyonu günlük değiştir.
Gece yatmadan önce çıkardım ilk gün, sonra da bir daha takamadım. Şu an parmağımı gözüme değdirip gözün kapanmamaya alışması için parmağımı bir süre gözümde tutuyorum, yanlış mı bilmiyorum ama oldukça steril bir el ile yapmaya çalışıyorum. Lensin bozulup bozulamadığını bilemedim, iki üç kere düştü etti ama şu anlık dışında bir sorun yok. Kirpiğe takılınca da hırpalandı biraz. Lensin düşeceği yerleri de steril tutmaya çalışıyorum. Acuvue Oasys sanırım bana deneme amaçlı verilen lenslerin modeli. Bir süre daha alıştırma falan yapacağım bakalım her sabah her akşam takmayı deniyorum.Lensi gece yatarken çıkarırsan hiçbir sorun olmaz merak etme. Ben de 7 yıllık lens kullanıcısıyım, düzenli doktor kontrolüme de giderim ve hiçbir sorunum yok şu anlık.
Acuvue Oasys kuruluk yapabilen bir model. Eğer kuruluk yaparsa Biofinity öneririm, çok iyi lenstir.Gece yatmadan önce çıkardım ilk gün, sonra da bir daha takamadım. Şu an parmağımı gözüme değdirip gözün kapanmamaya alışması için parmağımı bir süre gözümde tutuyorum, yanlış mı bilmiyorum ama oldukça steril bir el ile yapmaya çalışıyorum. Lensin bozulup bozulamadığını bilemedim, iki üç kere düştü etti ama şu anlık dışında bir sorun yok. Kirpiğe takılınca da hırpalandı biraz. Lensin düşeceği yerleri de steril tutmaya çalışıyorum. Acuvue Oasys sanırım bana deneme amaçlı verilen lenslerin modeli. Bir süre daha alıştırma falan yapacağım bakalım her sabah her akşam takmayı deniyorum.
El kesinlikle temiz olmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalı. Parmağınızla değil de, dediğim gibi yapabiliyorsanız lensle yapın. Lens göze yapıştıktan sonra gözünüzle o yere bakın ve göz kapağınızı bırakın. Bir kere göz kırptığınızda lens oturacaktır.
Çıkarması çok daha basit. Lensi gözünüzün beyaz yerine kaydırıp, cımbızlar gibi tutarsanız lensi alırsınız.