Ya kötü hissettirmesine rağmen 2 hafta-1 ay zorlayarak ve bazen acı çekerek takacaksınız ve gözünüz buna alışıp refleksleri azalacak ve daha sonra daha kolay takabilmeye başlayacaksınız, ya da bunu istemiyorsanız gözlük takacaksanız.

Tam benim yaşadığım süreci yaşamışsın. Şimdi ben bu sorunu nasıl aştım ondan bahsedeyim:
  1. Öncelikle insanda bir göz refleksi var, göze bir şey yaklaşırken istemsizce gözünü kapatıyorsun. Bunu aşmanın yolu da lensi gözüne olabildiğince yavaş yaklaştırmak. Hızlıca takıp kurtulayım dersen gözünü kapama refleksi devreye girer ve lensi düşürürsün.
  2. Kapatma refleksini aşamıyorsan -ki ilk başta aşmayacaksın- eiki eline gözünün alt ve üst kapaklarını sıkı bir şekilde, göz kapama refleksine karşı gelecek şekilde tutup dışarı çek! Bu sayede gözünü kapatmak istesen de kapatamayacaksın. Bu çok önemli!
  3. Dikkat etmen gereken bir başka nokta da lensin kenarları parmağına yapışmış olmasın! Lens, parmağında oval bir şekilde durmalı! Bu sayede tam dik bir açıyla gözüne götürdüğünde oval olan lens, yuvarlak olan gözüne cuk diye oturur. Öbür türlü lens gözüne oturmaz, elinde kalır.

1706176768156.webp

4. Bu aşamada lensi o kadar yavaş yanaştıracaksın ki, bir noktada lens gözüne temas edecek ve parmağını gözünde hisseceksin. İlk başlarda bu inanılmaz zor gelecek ama alışında parmağınla lensi gözünde gezdireceksin :)
Lens çıkarma:
  • Burada da yine iki eline göz kapaklarını aç. Sonra da lensin alt kısmını tutup hafif cimcikler gibi çekip al.
Şimdi sana çıkarma için ayrı, takma için ayrı video atacağım. Bana bu videolar öğretti!

Lens takma:

Lens çıkarma:

1 ay olmuş neredeyse şu an ne durumdasın, alışabildin mi, memnun musun merak ettim açıkçası.

Kaliteli tavsiyeler gelmiş ben de 2021'de lense ilk geçtiğim zamandaki 1. ağızdan şu mesajımı paylaşayım burada bulunsun, konuya sonradan gelenler de bu sorundan yana faydası olması için görsün:
Bugün lens ile ikinci günüm, iki lensi de 5 dakikada taktım, düne nazaran 40 dakika fark var arada. Sabah taktiğim gibi alıştım direkt, batma hissi falan da yok, her şey 4/4'lük süper.
Bunca zamandır niye gözlük belası ile uğraşıp bunu kullanmadım diye düşünüyorum.
Lens ile uzun bir süre devam edeceğiz gibi.
Birkaç lens kullandım tam hatırlamıyorum ama son 2-3 senedir kullandığım lens @Mert 'in de mesajında tavsiye ettiği Biofinity, Coopervision. 3 aylık alıyorum 3 çift geliyor her ay değiştiriyorum zaten bildiğim kadarıyla da bu şekilde hepsi. Markadan da, lens kullanımından da oldukça memnunum.
Biraz daha gelişsin, lazerle göz çizdirene kadar ben lensle bu şekilde devam...

Gözlük kullanırken sorun çektiğimden 20+ senedir lens kullanıyorum. İlk haftalar alışmak zor ama gözü parmaklaya parmaklaya eninde sonunda alışıyorsun. bende çıkarmaya çalışırken sorun çekiyordum ilk başlarda, ama alışınca çok rahat ettim. Çıkarıp takarken hijyenine her zaman dikkat etmen gerekiyor. Ellerini çıkarıp takarken iyi yıka, yine gözünden çıkardığın lensi mutlaka solüsyonla bir temizledikten sonra kabına koy.

Gözlük kullanırken sorun çektiğimden 20+ senedir lens kullanıyorum. İlk haftalar alışmak zor ama gözü parmaklaya parmaklaya eninde sonunda alışıyorsun. bende çıkarmaya çalışırken sorun çekiyordum ilk başlarda, ama alışınca çok rahat ettim. Çıkarıp takarken hijyenine her zaman dikkat etmen gerekiyor. Ellerini çıkarıp takarken iyi yıka, yine gözünden çıkardığın lensi mutlaka solüsyonla bir temizledikten sonra kabına koy.
20 yıl... Cok uzun bir süre değil mi hocam? Bu kadar uzun kullanımda zararı yok mudur? Cizdirmeyi dusunuyor musunuz?

20 yıl... Cok uzun bir süre değil mi hocam? Bu kadar uzun kullanımda zararı yok mudur? Cizdirmeyi dusunuyor musunuz?
Tam olarak ne sorunundan bahsediliyor bilmiyorum ama bu sürede lensle bağdaştırılacak hiçbir sorun yaşamadım gözümde. Hijyene dikkat ettiğin müddetçe sorun olacağını düşünmüyorum, en azından bende olmadı. Göz numaram 3.00 olduğu için çizdirmeyi düşünmüyorum açıkcası ama çok ileri bi numara olsaydı düşünürdüm.